Acar ailesinin yaptırdığı caminin temeli atıldı! Havza Haber

TAKİP ET

Havza'nın önde gelen ve hayırsever ailelerinde Acar ailesi tarafından yaptırılan caminin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Havza Değirmen Üstü Mahallesinde İlk Caddesi Üzerinde hayırsever Acar ailesi tarafından yaptırılan merhum anne ve babalarının isimlerini taşıyan Hacı Ali – Elmas Hatun Acar Camii temel atma töreni okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Hayırsever Acar ailesi adına konuşan Havza TSO Başkanı Erkan Acar Acar ailesi olarak vefat eden aile büyüklerinin adına yaşatmak bunu yaparken de faydalı bir hizmete imza atmak adına merhum Hacı Ali Acar ve Eşi Elmas Acar adına cami yaptırmaya karar verdiklerini belirterek; “Bu bizim hayalimizdi Allah bizlere bunu yapmayı nasip etti. İnşallah bundan sonrada aile olarak ilçe halkımıza hizmete devam edeceğiz. Biz Havzalıyız ve yatırımımız da hayrımız da Havza’ya. İnşallah camimizi ilk teravih namazına yetiştireceğiz.  Katılımlarınızdan ötürü herkese teşekkür ederim.” Dedi.


Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise camilerin toplumumuzda önemli bir yeri olduğunu ifade ederek; “Önceden bir cami yapılır şehir bu caminin etrafına kurulurdu. Bizlerde yapmış olduğumuz imar uygulamalarında buna dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu bölge ki halkımızın ibadethane ihtiyacını karşılayacak olan camimiz hayırlı olsun. Hayırsever Acar ailesine teşekkür ederim.” Dedi.
Konuşmaların ardından Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakar tarafından yapılan duanın ardından kesilen kurban ile birlikte camiinin temeli Samsun Valisi Zülkif Dağlı,Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir tarafından atıldı.
Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak olan Hacı Ali – Elmas Hatun Acar Camii 2400 metrekare alan üzerine 400 metrekare alana inşa edilecek ve 1200 metrekare kapalı kullanım alanı olacak.
Temel atma törenine tarafından yapılan duanın ardından kesilen kurban ile birlikte camiinin temeli Samsun Valisi Zülkif Dağlı,Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Asarcık Kaymakamı Fatma Gül Mayman, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun İl Müftüsü Seyfellah Çakar, siyasi parti temsilcileri ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.