Akademik Spor Kulübü sporcuları Ankara'da ringe çıkıyor

TAKİP ET

Akademik Spor Kulübü sporcuları 26-30 ekim tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Boks Kupası'nda altın madalya kazanmak için ringe çıkacak.

Cumhuriyetin 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu anlamda 26-30 Ekim tarihleri arasında Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Boks Kupası düzenleniyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan sporcuların yarışacağı şampiyonaya Akademik Spor Kulübü'de sporcu ordusu ile katılıyor.
Samsun'u temsili olarak Akademik Spor Kulübü sporcularının şampiyonada her kategoride madalya kazanmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Hem Samsun bölgesi hem milli takım antrenörü olan Fazlı Us, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirilen FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Dünya Kupası Boks branşında Kadınlar 60 kiloda kızı milli sporcu Urguya Us 2. olarak gümüş madalya kazandığını, bu moral ve motivasyon ile bu şampiyonadan da takımının madalyalarla döneceğini söyledi. 


Antrenör Fazlı Us, takımın alt miniklerde 38.5 kg Ecrin Naz Akyel, üst miniklerde 46 kg Zeynep Havin keskin, 52 kg Miraç Samet Aydın, Yıldızlar kategorisinde 52 kg Esmanur Tomar, 46 kg Hayat Beren Kaya, 54 kg Yüksek Malkoç, 66 kg Muhammet Emin Karabal, 63.5 kg Salih Kömpe, 57 kg Davut Oğuz, +92 kg Baran Gün Gençlerde 57 kg Birsu Çolak, 75 kg Kürşat Baran Göçer, 81 kg Murat kunduz, 60 kg Sıla Karaoğlan, Büyükler de ise 60 kg Yiğit Us ile ringe çıkacağını belirtti.