Bakanlık davaya müdahil olacak, Anneye ve çocuğa destek verilecek

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun'un Canik İlçesinde yaşanan kadına şiddet olayında, şaphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını ve anneye ve çocuğa gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Samsun'da sokak ortasında bir kadın, eşi tarafından öldüresiye dövülmesinin ardından bakanlıklar tarafından da açıklamalar peş peşe geldi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün mesajının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'ta konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Bakan Selçuk'un yaptığı paylaşımda, "Samsun’da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız.
Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır." mesajını verdi.

Samsun Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'de olayla ilgili  ise, "06.03.2021 Cumartesi günü akşam saatlerinde İlimizde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayıyla ilgili olarak; Saat: 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesinde İ.Z. isimli şahıs, eski eşi E.M.’yi darp etmiş ve ihbar üzerine olay yerine giden kolluk kuvvetlerimiz tarafından İ.Z. gözaltına alınmış olup soruşturma devam etmektedir. Kafasında darbeler olduğu belirlenen ve kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden müşteki E.M.’nin durumu yakinen takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklaması yaptı.

samsun kadın şiddet