İntihar eden Samsunlu Kaymakam Necmi Akman kimdir?

TAKİP ET

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve intihar eden Manisa'nın Ahmetli ilçesi Kaymakamı Necmi Akman'ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından bu gece Samsun'a getirilecek. Peki İntihar eden Samsunlu Kaymakam Necmi Akman kimdir?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Manisa'nın Ahmetli ilçesi Kaymakamı Necmi Akman, koruma polisinin tabancasıyla kendisini başından vurarak intihar etmiş, Şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Akman, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayla ilgili soruşturma sürerken Samsun Valiliği ise cenazesi Samsun'a gelecek olan kaymakam ile ilgili olarak açıklama yaptı. 

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi. "Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve intihar eden Manisa'nın Ahmetli ilçesi Kaymakamı Necmi Akman’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından bu gece Samsun’a getirilecektir. Necmi Akman için resmi bir tören yapılmayacak olup, ailesi tarafından İlkadım ilçemizde toprağa verilecektir."

KAYMAKAM NECMİ AKMAN KİMDİR? 
1969 yılında Samsun'da doğdu. İlköğrenimini Samsun Emrullah Efendi İlkokulu ve 100. Yıl Lisesinin orta kısmında tamamladı. 1984 yılında Ankara Yenişehir Sağlık Meslek Lisesi'nde ortaöğrenimine başladı.   Ankara Yenişehir Sağlık Meslek Lisesi'nin Laboratuvar Teknisyenliği bölümünün İzmir'e taşınması nedeniyle ortaöğrenimine İzmir Yenişehir Sağlık Meslek Lisesi'nde devam etti. 1988 yılında bu okuldan mezun oldu ve aynı yıl Ankara Rehabilitasyon merkezinde Laboratuvar Teknisyeni olarak memuriyet; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde de yüksek öğrenim hayatına başladı.1988 yılında Ankara Numune Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Akman, 1994 yılında Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaptı.    Kaymakam Adaylığı döneminde bilgi ve görgüsünü artırmak, yabancı dilini geliştirmek üzere adaylık eğitiminin bir parçası olarak İngiltere'ye gönderildi. Hastings International House'ta yabancı dil eğitimi aldı. 1997 yılında Çorum-Oğuzlar Kaymakamlığına atandı. 1999-2000 yılları arasında Sarıcakaya Askerlik Şubesi Başkanı olarak askerlik görevini ifa etti ve askerlik görevi sonrası Oğuzlar Kaymakamlığına döndü. 2001 yılında geçici olarak Ağrı-Diyadin Kaymakamı olarak görevlendirildi ve aynı yıl Batman-Gercüş Kaymakamlığına atandı. 2003-2007 yılları arasında Artvin Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.    2007-2011 yılları arasında Sakarya-Kocaali Kaymakamlığı görevinde bulundu. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayarak doktora öğrenimine başladı. Eylül 2011 kararnamesi ile Çanakkale-Ayvacık Kaymakamlığına atanan Akman, Kasım 2011 yılında çeşitli incelemelerde bulunmak ve seminerlere katılmak üzere Amerika'ya gönderildi. 2012 yaz kararnamesi ile Sivas Vali Yardımcılığına atandı.   2013 yaz kararnamesi ile Ahmetli Kaymakamlığına atanan Necmi Akman evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaymakam Necmi Akman kimdir?