İstanbul'da kalleş saldırı: 29 şehidimiz, 166 yaralımız Var

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, Beşiktaş'taki hain saldırıda 27'si polis 29 şehidimiz ve 166 yaralımız olduğunu açıkladı. Soylu, saldırıyla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında saat 22.29 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri statla Süzer Plaza'nın hemen arasındaki Beleştepe'de, diğeri ise Maçka Parkı'nda oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27'si polisimiz, ikisi sivil olmak üzere 29 şehidimiz ve 166 yaralımız olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

"Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum. Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil, 1'i emniyet müdürü, 1'i emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit. 166 yaralımız var. Yaralılarımızdan 23'ün 6'sı yoğun bakımda 17'si ameliyatta. Saldırı ile ilgili olarak şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı."

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Süleyman Soylu, 27'si polis, ikisi sivil olmak üzere 29 şehit ve 166 yaralı olduğunu açıkladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu