Kapkaç iddiasıyla yakalandılar

TAKİP ET

Canik ilçesinde bir kişinin içinde para ve tabancasının bulunduğu çantasının kapkaç yöntemiyle çalınmasıyla ilgili Gürcistan uyruklu 3 kişi yakalandı.

11 Eylül Perşembe günü Yeni Mahalle'deki sanayi sitesinde Z.U. adlı kişinin bir banka şubesinden çıktıktan sonra çay ocağı önünde oturduğu sırada masa üzerine bıraktığı ve içerisinde 27 bin lira ile ruhsatlı tabancasının bulunduğu çantanın kapkaç yöntemiyle çalınmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince oluşturulan özel ekip, olayla ilgili Karadeniz Sahil Yolunda çalışma sürdürdü.



Soruşturmayı genişleten ekipler olayı gerçekleştirdikleri öne sürülen Gürcistan uyruklu L.S. (35), K.A. (41) ve N.S.'yi (24) Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde gözaltına aldı.



Ekipler, bu kişilerin kiraladıkları evde yaptıkları aramada, 6 bin lira ile olayda kullandıkları öne sürülen bazı malzemeler buldu.



Ekiplerin soruşturması sırasında bu kişilerin 11 Ağustos'ta İlkadım ilçesindeki Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü önünde park halindeki S.Ö'ye ait otomobilin camını kırarak içerisinde 70 bin lira bulunan çantayı alarak kaçtıklarını da tespit etti.



Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüdürülüyor.