Kavak'ta kablo çalan hırsızlar tutuklandı!

TAKİP ET

Samsun İl Jandarma Komutanlığınca İcra Edilen Operasyonda 3 Şahıs Tutuklandı.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı olan Kavak İlçesi Mahmutbeyli-Akbelen Mahallesi Ağalık Sokak Mevkiinde, Türk Telekom’a ait (10) on direk üzerindeki yaklaşık 500 (Beşyüz) metre uzunluğundaki kablolar çalınmıştır.
Olayın fail/faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak Samsun İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürütmüş olduğu istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde; 17.11.2019 tarihinde (3) şüpheli şahıs icra edilen operasyon ile suçüstü yakalanmıştır.
Şüphelilerin suçun işlenmesinde kullanmış oldukları araçta yapılan aramada (4) rulo halinde yaklaşık 200 metre uzunluğunda Türk Telekom’a ait kablo ile suçun işlenmesinde kullanılan (1) çift eldiven, (1) adet balta, (1) adet demir kesme makası, (1) adet kurbağacık, (1) adet keser, (2) adet kazma ve (1) adet tornavidaya el konulmuştur.
Olay şüphelileri ile yapılan ön mülakatta Samsun ili bölgesindeki Kavak, Havza ve Ladik ilçelerinde işlemiş oldukları (12) ayrı hırsızlık olayı aydınlatılmıştır.
Hırsızlık olaylarını örgütlü bir şekilde işleyen (3) şüpheli yakalanarak Kavak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak Samsun İlkadım T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.