Milletvekili Köktaş'tan Perinçek'e dava

TAKİP ET

Yalan ve iftira habere imza atarak AK Parti Milletvekili Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Tok'u karalamaya çalışan ve açılan davada ceza alan Aydınlık Gazetesi'nde yer alan haberi kaynak alarak açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında da dava açıldı.

FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” olan Adil Öksüz'ün 26 Mart 2017'de kaçışına ilişkin yapılan bir haber üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek basın açıklaması yapmıştı. Perinçek, haberde AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok hakkında bazı iddiaların yer aldığını ifade ederek “FETÖ'nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı olduğu' öne sürülen Adil Öksüz olayında hakikate ulaşılması, 15 Temmuz darbesinde işlenen suçun aydınlatılması açısından kritik önemdedir” demişti.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİLDİ

Bu açıklamanın ardından AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Doğu Perinçek hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmanın ardından Samsun Cumhuriyet Savcılığı Doğu Perinçek hakkında “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da mağdur olarak yer aldı. 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ 

İddianamede, Adil Öksüz'ün kaçışına ilişkin yayımlanan haberden sonra Doğu Perinçek'in açıklama yaparak müşteki AKP Milletvekili Fuat Köktaş ve mağdur Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un “Onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği” belirtildi. Bilindiği gibi Aydınlık Gazetesi de iftira haberinden dolayı ceza almıştı.

Yalçın KARATAŞ - HALK GAZETESİ