Sahte gelin Melisay Samsun'da, Sahte gelin Melisay gözaltına alındı

TAKİP ET

Didem Arslan Yılmaz'ın programında ortaya çıkan sahte gelin olayında aralarında Samsun'un da olduğu il sayısı sabit kalırken dolandırılan para giderek arttı. Sahte gelin Melisay'ın içinde bulunduğu evlilik çetesi Samsun'da da sahte evlilik yaptığı ve 126 bin TL dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin konuştuğu sahte gelin olayında 45 ildeki mağdurlardan dolandırılan para toplam 9 milyon lira oldu. Sahte gelinlerin lideri denilen Derya A.’un yanı sıra programda itirafçılık yapan Melisay T. ve sevgilisi Emrah’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı.


Antalya'da yaşayan Dilek K., 20 yaşındaki kızı Melisay T.'un evlilik çetesine katıldığını ve sahte evlilikler yaptığı gerekçesiyle Didem Arslan Yılmaz’ın programına başvurmuştu.
Türkiye'nin konuştuğu sahte gelin olayında Samsun'un da aralarında bulunduğu il sayısı sabit kalırken dolandırılan para giderek artmıştı. 

Sahte Gelin Haritası
45 ildeki mağdurlardan dolandırılan para toplam 9 milyon lira oldu. Sahte gelinlere dair ortaya çıkan görüntüler izleyenlere pes dedirtti.

Sahte gelin Melisay'ın içinde bulunduğu evlilik çetesi Samsun'da da sahte evlilik yaptığı ve 126 bin TL dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

Sahte gelinlerin evlilik programlarında kendilerine eş aradığı görüntüler evlilik çetesinin her yere dağıldığını gösterdi. Büyük sahte gelin operasyonunda pek çok kişi gözaltına alındı. Canlı yayın sırasında emniyet güçleri Melisay’ı da gözaltına aldı. 


Melisay T.'un annesi Dilek K., kızının 2018 yılında Emirhan isimli bir kişiyle, henüz 16 yaşındayken kaçıp evlendiğini, daha sonra da 18 yaşına girdikten sonra Samsun, Balıkesir, Uşak ve Afyon illerinde sahte gelin olarak evlendirildiğini söylemişti.

Sahte gelin olayı nedir? 
Sahte gelinler nitelikli dolandırıcılık suçundan birer birer içeri alınıyor. Türkiye'de birçok ilde evlenme vaadi ile sahte düğün organizasyonları yaparak vatandaşların yüklü miktarda paralarını alıp kaçan bu organize çete birer birer gözaltına alınmaya başlandı. Yaklaşık olarak toplamda 9 milyon lira dolandıran sahte gelinler itiraf etmeye başladı. 

Sahte gelin olayı nedir