Samsun'da acil doktorunu hastanelik ettiler!

TAKİP ET

Silahlı saldırıda yaralanan gencin arkadaşı, yaralıya müdahale eden Kalp damar cerrahisi uzmanı Dr.Ümit Halıcı'ya saldırarak hastanelik etti.

Silahlı saldırıda yaralanan gencin arkadaşı, yaralıya müdahale eden Kalp damar cerrahisi uzmanı Dr.Ümit Halıcı'ya saldırarak hastanelik etti. Gözünden yaralanan ve kafa travması geçiren doktor hastaneye yatışı yapılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak açıklama yapan Samsun Sağlık Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz, "Acillerde özel güvenlikler yetersiz kalıyor, polisiye önlem alınsın!" diyerek yetkililere seslendi.
Başkan Öksüz sözlerine şöyle devam etti: "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddetin çirkin yüzü ne yazıkki bir kere daha ortaya çıkmıştır. Kalp damar cerrahisi uzmanı Dr.Ümit Halıcı hasta yakınları tarafından hastasını tedavi etmek için uğraşırken saldırıya uğramıştır.Bundan öncede defalarca söyledik yetkilileri uyardık. Dedikki;  "acil servislerde polisiye  önlemler alınmalıdır.
Özel güvenlik elemanları yetersiz kalmaktadır'' Ne yazıkki bu akşam acil serviste gördüğüm manzarada bu söylemlerimizi desteklemektedir. Özel güvenlik elemanlarının iyi niyetle bu işe yaklaşmaları görevlerini özveriyle yapmaları yetersiz kalmaktadır. Bu işin çözümü özellikle Eğitim Araştırma Hastanesinin Şehirden biraz uzak olması Emniyet yetkililerinin ulaşımında gecikmelere yol açmaktadır.
Burada mobil bir müdahale ekibi acilen görevlendirilmelidir.
Samsun Sağlık Sen olarak bu işin takipçisi olacağımızı ve tek amacı sağlık hizmeti vermek olan çalışanlarımızın şiddete uğramaması için elimizden ne gelirse yapacağımızı birkez daha söylüyor Başta Doktorumuz olmak üzere acil serviste çalışan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

Samsun Sağlık Sen Şube Başkanı İlhan Öksüz