Samsun'da küspe deposu yandı! Küspe nedir?

TAKİP ET

Samsun'da özel şirkete ait küspe dolu depoda çıkan yangın hasara neden oldu.

Samsun'da özel şirkete ait küspe dolu depoda çıkan yangın hasara neden oldu. 

Yangın, 03:00 sıralarında Tekkeköy ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi Kerimbey Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Küspe dolu depo alevlere teslim oldu. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın 4 saat süren söndürme çalışması ile kontrol altına alındı. 

İtfaiye ekipleri daha sonra olası bir yangının çıkmaması için soğutma çalışmaları gerçekleştirdi. 6 / 11 Hasara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

Haber: Samsun Gazetesi

Küspe nedir?

Yağı çıkarılan bitkisel tohumların arta kalan posasıdır. Değerli bir hayvan yemi, yakacak ve gübredir. Pamuk tohumlarının küspesi protein bakımından zengindir. Özellikle sığır ve koyunları beslemede kullanılır. Küspe, balıkçılıktan, küçük ve büyükbaş hayvan yemine kadar geniş bir alanda kullanılan bitki artığıdır. Her ne kadar bazı alanlarda kullanımı yasaklansa da, balıkçı ve çiftçiler bu ucuz ürünü çok sık kullanır. Yağı ya da suyu çıkarılmış bitkinin kuru kalıntısı, posası. Genellikle hayvan yemi, gübre ya da yakacak olarak kullanılır. Küspeler fazla miktarda selüloz taşıdıklarından sindirilmeleri zordur. Bu nedenle başka maddelerle karıştırılarak hayvanlara yedirilmesi daha doğrudur.

Samsun’da küspe deposu yandı! Küspe nedir?