Samsun'da tramvay tramvaya arkadan çarptı!

TAKİP ET

Samsun Derbent mevkiinde meydana gelen tramvay kazasında aynı hat üzerindeki iki tramvay önlü arkalı çarpıştı. Vatmanlardan biri hafif yaralandı.

Sabah saat 06.00 sıralarında, Depo alanından çıkarak seferlere başlamak için Tekkeköy yönüne giden iki tramvayın Derbent mevkii'nde çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 vatman yaralandı. 

Kaza sırasında iki tramvayın içinde de yolcuların olmaması büyük bir faciayı önledi. Tramvayı kullanan iki vatmanın da durumun iyi olduğu kazayı vatmanlardan birinin hafif yaralandığı belirtildi. 

 

Genel Müdürü Kadir Gürkan olay yerinde Samsun Canlı Haber TV'ye yaptığı ilk değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Bugün sabah saat 06.15 seferlerimize başlamak için depoadan çıkan iki trenimiz Tekkeköy'de servise başlangıç noktasına giderken, öndeki trenimizde teknik bir arıza oluyor. Arkadan onu takip eden trenimizle temas yaşandı. Maddi hasarımız oluştu. Vatmanlarımızda çok şükür ciddi birşey yok. Arkadan çarpan trenimizi depoya aldık. Öndeki trenimizi de güvenlik tedbirlerini alarak kaldırıyoruz. Servisi kesmedik. OMÜ - Belediye evleri arası seferlerimiz devam ediyor. Tekkeköy hattını da otobüs seferleri taşıyoruz. Yolcularımıza anlayışı için teşekkür ediyoruz." 

Kaza sonrası tramvay seferlerinin Belediyeevleri ve Tekkeköy arası durdurulduğu, yaklaşık 2 - 3 saat sonra açılacağı öğrenildi. Diğre duraklarda seferler aynı şekilde devam ediyor. 

Kaynak: Samsun Gazetesi

Samsun Tramvay Kazası