Samsunlu kaptan İlkay Olgun korsanlar tarafından kaçırıldı

TAKİP ET

Aralarında Samsunlu Kaptan İlkay Olgun'un da olduğu 6 denizci Nijerya açıklarında korsanların baskını sonucu kaçırıldı. Samsunlu kaptan ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın Nijerya ile temaslarının sürdüğünü 6 denizcinin sağ salim kurtulması için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtiliyor. Atakum ilçesinde yaşayan ailesi de gelişmeleri üzüntü ile takip ettiği öğrenildi.

Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı Puli adlı tanker dün Batı Afrika’da Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğramıştı. Gemiyi ele geçiren deniz haydutları tankerin mürettebatından 6 Türk denizciyi kaçırdı. Kaçırılanlardan Kaptan İlkay Olgun'un Samsunlu olduğu öğrenildi.

Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken dün Türkiye saati ile saat 04:00 sularında korsan saldırısına uğradı. Deniz korsanlarının tankerde bulunan 6 kişi kaçırdı. Kaçırılanlardan Kaptan İlkay Olgun'un Samsunlu olduğu ve Atakum İlçesi'nde ikamet ettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin, dün haber kanallarına bilgi veren Türkiye Abuja  Büyükelçisi Hakan Çakıl, Geminin seyrine devam ettiğini, kaçırılan  mürettebatın deltalarda rehin tutulduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Nijerya  Dışişleri Bakanlığı ve Türk askeri ataşeliği aracılığıyla Nijerya Deniz  Kuvvetleriyle sürekli olarak bilgi paylaşımında bulunduklarını anlatan Çakıl, "Kaptan İlkay Olgun'un cep numarası bizde var ancak kendisine henüz  ulaşamıyoruz. Durumlarının iyi olduğuna dair bir ön bilgi aldık. Kaçırılan  mürettebatın büyük ihtimalle deltalardan birinde tutulduğunu tahmin ediyoruz. Bu bölge son derece güvensiz, deniz korsanlığının çok sık görüldüğü  bir yer. Yasal yollardan en kısa zamanda serbest bırakılması için elimizden  geleni yapacağız." dedi.

Kaptanoğlu Denizcilik'in avukatı Prof. Dr. Fehmi Ülgener ise yaptığı açıklamada, "Dün sabahın erken saatlerinde Nijerya açıklarında Kamerun'a gitmekte olan tanker korsan saldırısına uğradı. Korsanlar gemiye çıkmış. Gemiden kaptan dahil 6 kişiyi rehin alıp gitmişler. Gemide kalanlar son derece sağlıklı, bir darp yok. Fakat moraller bozuk. Daha evvelki tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz. Kaçırılanlara karşı kötü muamele olmamıştı. Bu sefer de böyle bir kötü muamele olmamasını diliyorum. Şu ana kadar korsanların kendileri ile iletişime geçmedi. Bir önceki olayda ertesi gün temasa geçmişlerdi. Biz de heyecanla bekliyoruz. Kimyasal sıvı yakıt taşıyordu. Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı ile temas halindeyiz. Deniz Kuvvetlerine de konu bildirildi." diye konuştu. 

>Gazetenizolsun.com Özel Haber>


Nijerya