Ses kaydı, bakıcı, yalan, dolan ne ararsan var...

TAKİP ET

Samsun Valisi İbrahim Şahin, telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıbbi Onkoloji bölümünde görev yapan Prof. Dr. Güzin DEMİRAĞ ve eşi Öğretim Üyesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Kemal DEMİRAĞ'ı makamında kabul ederek ,dolandırıcılar tarafından alınan para ve mücevherlerini teslim etti.

Telefon dolandırıcıları tarafından evlerinde görev yapan çocuklarının bakıcıları aranarak dolandırılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıbbi Onkoloji bölümünde görev yapan Prof. Dr. Güzin DEMİRAĞ ve eşi Öğretim Üyesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Kemal DEMİRAĞ’ı makamında kabul eden Vali İbrahim ŞAHİN, Samsun Emniyet Müdürlüğünün başarılı takibi sonucu yakalanan dolandırıcıların elinden alınan para ve mücevherleri kendilerine teslim etti.

 Telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılan Prof. Dr. Güzin DEMİRAĞ ve eşi Öğretim Üyesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Kemal DEMİRAĞ, emniyet personeline kısa sürede sorunu çözdükleri için teşekkür ettiler.

Telefonla aranarak dolandırılmaya çalışılan Prof. Dr. Güzin DEMİRAĞ, olayı anlatarak, “Doğu şiveli bir bey telefon açtı. Bana ‘sizin bütün bilgileriniz çalınmış. Bir yıl içerisinde herhangi bankada ya da postanede bir işlem yaptınız mı?’ dedi. Aslında ilk birkaç saniye ben de kandım. Birçok bankayla çalıştığımı söyledim. ‘Sizin bilgilerinizi alarak, İlkadım ilçesinde bir sarrafı soymuşlar’ dedi. Ben de bayan olduğum için çok tedirgin oldum. Yandaki odada bulunan iş arkadaşıma telefonu verdim. Daha sonra durum anlaşılınca ‘siz dolandırıcısınız’ diyerek telefonu kapattım. Bu saat 09.38’de oldu. Bana bu konuşma esnasında evle alakalı olarak bir şey söylemediler. Ama galiba konuştuğumuz esnada sesimi kaydettiler. Aynı anda evde bulunan çocuk bakıcısını aramaya başlamışlar. Bakıcımıza ısrarla bizim tutuklu olduğumuzu, kendisinin de hırsızlıkla suçlandığını, mutlaka evdeki bütün ziynet eşyalarını getirmesi konusunda ısrarlı bir şekilde bakıcımla konuşmaya başlamışlar. Bakıcım zaten sessiz bir bayan. Tedirgin olmaması mümkün değil. Dolandırıcılar bakıcıma, ‘Seni de öldürürüz, evdeki çocuğu da öldürürüz’ demiş. Bakıcımın, ‘Gelin kapıdan alın ben çıkamam’ demesine rağmen kadını o kadar korkutmuşlar ki kadın bizim kasayı 1.5 saat tek başına uğraşarak kırmış. Kadına öyle bir güç veriyorlar ki, kasayı kırarak bütün ziynet eşyalarını, paraları ve çocuğumuzu alarak 11.20’de evimize yakın bir yerde dolandırıcılarla buluşmuş. Buluşma yerini de dolandırıcılar bakıcıya söylemiş. Bu da evimizi bilen bir kişi olduklarını gösteriyor. Bakıcım, dolandırıcılık yapan adamlara ‘Ben hanımımın sesini duymak istiyorum’ demiş. Başka bir telefon numarası ile beni aradılar. Saat 11.30’da ‘Güzin hanım’ deyip telefonu kapattılar. Bu alışveriş olduğu anda oluyor. O anda benim telefonum kapandı. Daha sonra o numarayı aramaya çalıştım ama meşgul çaldı. Ben de bakıcım başka bir telefondan arayınca çocuğumun rehin olduğunu zannettim. Evi aradım devamlı meşgul çalıyor. Bakıcımı arıyorum devamlı meşgul çalıyor. O verdikleri telefon devamlı meşgul çalıyor. Biz o aşamada zaten yola çıktık. O aşamadan sonra zaten eve geldiğimizde emniyet görevlileri de eve gelmişlerdi. Çok heyecanlı, üzgün ve telaşlıyım açıkçası. Ama ben eve girdiğimde bütün emniyet görevlilerini orada görünce rahatladım. Bütün emniyet mensuplarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuyla ilgili hırsızların yakalanması hakkında bilgi veren Samsun Emniyet Müdürü Vedat YAYUZ, “Dolandırıcılar, teslimatı yaptıktan sonra bir taksiye binerek otogara gitmişler. Görüntü kayıtlarından bindikleri otobüsü tespit ettik ve Çorum istikametine gittiklerini öğrendik. Sonra Çorum Emniyeti ile irtibata geçerek dolandırıcıları yakaladık. Bu olaydaki en büyük detay, olayın çok hızlı bir şekilde polise intikal etmesidir. Verilerin toplanması da bizim çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. Ben bunun için hocalarımıza hem geçmiş olsun diyorum, hem de teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali İbrahim ŞAHİN, vatandaşlara kendilerini başkası gibi tanıtıp para ve benzeri gibi şeyler isteyenlere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, “Bizim hiç kimseden para isteme gibi bir talebimiz olmaz. Bu tarz talepler olduğunda mutlak suretle güvenlik güçlerimize, polise, jandarmaya, savcılığa intikal ettirilmesini sürekli olarak söylüyoruz. Umarım ki bu tarz olaylar bir daha cereyan etmez. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu tarz telefonları aldıklarında kesinlikle panik yapmadan güvenlik güçlerini haberdar etsinler. Dolandırıcı şahıslar, çok profesyonel oldukları için insanların ruh halini ve psikolojisini çok güzel yönlendiriyorlar. Çok bilinçli bile olsanız zaman, zaman kanabiliyorsunuz.

Burada iki hususu vurgulamak istiyorum. Birisi hocalarımızın olaya sahiplenmesi ve ilgilileri uyarması, ikinci husus emniyetin bu konudaki başarı. Samsun Emniyeti ve Jandarmasının başarıları bizi gururlandırıyor. Tüm emniyet birimlerimizi kutluyor, hocalarımıza geçmiş olsun diyorum.’ dedi.

Açıklamaların ardından dolandırıcılardan savcılık kanalıyla alınan eşyalar ve paralar, Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN tarafından profesör çifte teslim edildi.