Son dakika haberi; Samsun'da gazlama operasyonu başladı

TAKİP ET

Samsun da doğalgaz kesintisiyle ilgili SAMGAZ son dakika açıklaması yaptı. 10 dakika önce yapılan açıklamada "Ana doğal gaz dağıtım şebekesinde gazlama operasyonu başlamıştır." denildi.

Samsun da doğalgaz kesintisiyle ilgili SAMGAZ son dakika açıklaması yaptı. 10 dakika önce yapılan açıklamada "Ana doğal gaz dağıtım şebekesinde gazlama operasyonu başlamıştır." denildi.

İşte o açıklama; "11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde alt yapı kurumları tarafından yürütülen karayolu çalışmaları esnasında 20" çelik ana doğal gaz hattına hasar verilmiş olup verilen hasar sebebiyle; ana doğal gaz hattında zarar meydana gelmiştir.

Doğal gaz kaçağı oluşmuş olup Tekkeköy haricinde şehir genelinde doğal gaz kesintisi yaşanmaktadır.

Ekiplerimiz tarafından hasar noktasına 03.45 itibariyle intikal edilmiş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

12.02.2017 sabah saatleri itibariyle hasar giderilmiştir. Ekiplerimiz tarafından son kontroller yapılmış ve ana doğal gaz dağıtım şebekesinde gazlama operasyonu başlamıştır.

Tüm şebekede %100 doğal gaz sağlanması akabinde, 12.30 saati itibariyle binaların da peyderpey doğal gaz arzı sağlanmasına başlanacaktır.  

Bu süreçte, ekiplerimizce binanızda doğal gaz arzı sağlanıncaya kadar, güvenliğiniz açısından doğal gazlı cihazlarınızın ve ocağınızın kapalı olduğunu kontrol ediniz.

11.02.2016 tarih 03.30 itibariyle inisiyatifimiz dışında başlayarak yaşanan bu olumsuz süreçte ekiplerimiz, 48 saattir aralıksız çalışmalarını sürdürmüş olup; devreye alma çalışmalarının başlaması akabinde en geç 24 saat içinde de lisans bölgemiz genelinde doğal gaz arzı sağlanmış olacaktır.

Ekiplerimiz tarafından doğal gaz arzının sağlanması amacıyla yapılan işlemler ücretsizdir.

Bu süre içinde özellikle ücret talep ederek arızayı gidermeye çalışan kişilere ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğine itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Yaşanan olaydan müteessir olduğumuzu bildirir, kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

samgaz