Toprağa gömülmüş Kur'an-ı Kerim ve yakılmış incil bulundu

TAKİP ET

Samsun'da toprağa gömülmüş çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra dini içerikli yayın ile yakılmış İncil sayfalarının bulunması şaşkınlık yarattı. Olay yerinde kartiviziti çıkan Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar, "Müslüman olsa Kuran-ı Kerim'e, Hıristiyan olsa İncil'e bu saygısızlığı yapmaz. Allah cezalarını verecektir" dedi.

Samsun'un Atakum İlçesi Alanlı Mahallesi'nde yaşanan ilginç bir olay mahalle sakinlerini şaşkına çevirdi. Mahallenin girişindeki ormanlık mesire alanında bir genç tarafından bulunan mezar şeklinde yapılmış toprak yığınının altından Kur'an-ı Kerim ile çok sayıda dini yayın çıktı. Mezarı andıran çukurun hemen yanında ise yakılmış İncil sayfaları ve Arapça yazıların yanı sıra Samsun Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar'ın kartvizitinin bulunması dikkat çekti.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI 

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, toprak altından çıkarılan yaklaşık 50 adet Kuran-ı Kerim ile dini içerikli yayınlara el koydu. Çevrede de inceleme yapan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ekipleri, toprağa gömülü olarak bulunan Kur'an-ı Kerim ile dini içerekli yayınları, detaylı inceleme yapmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

MEZAR ŞEKLİNDE KAZILMIŞ

Mahallenin girişindeki mesire alanında hayvan otlatırken toprak zeminin mezarlık şekilde olduğunu fark ettiğini belirten Murat Coşkuner,  "Hayvanları otlatıyordum, bir anda toprak zeminde bir gariplik olduğunu fark ettim. Mezarlık şeklinde olması beni tedirgin etti ve bulduğum bir kürekle kazmaya başladım. Özenle kazılmış olan çukurun içerisinde çok sayıda Kuran-ı Kerim ve dini içerikli yayın buldum. Hemen yan tarafında da yakılmış incil sayfaları ve Arapça kitap buldum.Telaşlanıp mahallemizdeki caminin imamına haber verdim. Daha sonra olayı polise bildirdik" dedi.

KİM NEDEN BÖYLE BİRŞEY YAPSIN?

Mahallelerinde yaşanan bu gelişme karşısında şaşkın olduklarını söyleyen Alanlı Mahallesi Muhtarı Mert Gün ise, "Mezarlık gibi kazılmış bir çukur ve içerisinden çıkanlar bizi şaşırttı. Kim neden böyle birşey yapsın ki? Mahalle olarak şaşırdık. Asıl ilginç olan mahallenin girişinde bulunan bu alana girip çukur kazacak kadar cesur olmaları. Birini öldürüp koysalar da kimsenin haberi olmayacakmış" diye konuştu.

KARADENİZLİLER BU OYUNA GELMEZ

Olay yerinde kendisine ait bir kartvizitin çıkmasına son derece üzüldüğünü söyleyen Samsun Agape Kilisesi Pastörü ve Türkiye Vaftiz Kilisiler Birliği Genel Sekreteri Orhan Pıçaklar ise, "Müslüman olsa Kur'an-ı Kerim'e, Hristiyan olsa İncil'e bu saygısızlığı yapmaz. Bunların ne din ne de insanlıkla alakası yok. Allah'ın 'birbirinizi sevin' sözünü duymazdan gelerek nefret tohumu ekmeye çalışanlar elbette var. Karadeniz Bölgesi'ne de bu anlamda burunlarını sokmak istiyorlar ama Karadenizliler bu oyunlara gelmeyecektir. Allah bunu yapanlara ceza versin. Bu saygısızlık senin ya da benim sözüme değil, Allah'ın sözüne yapılmıştır. Gerekli cezayı da Allah verecektir. Hıristiyanlığı merak edenlere İncil veriyoruz. İncil'le beraber de sorularını sorabilmeleri için kartvizit veriyoruz. Herkesin heryerde bulabileceği bir kartvizit. Ama bunu yapan insan değildir. İki semavi dinin de kitabına bu saygısızlığı yapmak insanlık işi değildir" diye konuştu.

Ahmet Çağdaş ÇATOĞLU, Ersin DEMİR - Haber Gazetesi