Atakum'da Çini, Rölyef ve Resim Sergisi açıldı

TAKİP ET

Atakum Kaymakamlığı fuaye alanında açılan 'Çini-Rölyef-Resim Sergisi' güne damgasını vururken, davetliler tarafından büyük ilgi topladı.

Açılışa, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Atakum İlçe Emniyet Müdürü Harun Kökduman, Atakum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Akar, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
AÇILAN SERGİ İLÇEDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Atakum Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “ESERLERİMİZ” projesinde; MEB, 2023 Eğitim Vizyonu “Gençlerin, eğitim öğretim süreçlerinde sosyal girişimcilikle tanışarak toplumsal problemlere çözüm arama motivasyonu kazanması ve ilgili beceri, araç ve ortamlarla desteklenmesi sağlanacaktır.” İlkesi doğrultusunda okullarda yapılan çalışmaların, el sanatları, resim, ebru, origami, quiling vb. ürünlerin sergilenerek daha çok kişiye ulaştırılması, estetik bakış açısı geliştirilmesi ve sanat farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır.
ESTETIK BAKIS ACISI, SANAT FARKINDALIĞI
Geçen yıl startı verilen ve gelenekleştirilen “ESERLERİMİZ” projesiyle okullarda yapılan çalışmalar her ay Atakum Kaymakamlık binası fuaye alanında sergilenecek daha çok kişiye ulaştırılarak, estetik bakış açısı, sanat farkındalığı ve zevki geliştirmeye destek olmaktadır. Böylelikle tüm vatandaşlarımızın, gelip geçtikleri ortamlarda sanatla karşılanıp sanatla uğurlanmaları sağlanmaktadır.
SERGİNİN AÇILIŞINDA BELGE TAKDİMİ YAPILDI
Bu yılın ilk sergisi, Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce organize edilen “Çini-Rölyef-Resim Sergisi” oldu. Sergide eser sahibi öğrencilere, Atakum   Kaymakamı  Kemal Yıldız, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,  Atakum  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Atakum İlçe Emniyet Müdürü Harun Kökduman, Atakum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Akar, ve protokol üyeleri tarafından belge takdimi yapıldı.  Büyük emek ve özveri sonucunda ortaya çıkan bu güzel eserler, tarihimizi ve kültürel miraslarımızı gelecek nesillere aktaracaktır.
Köksal ÖNER