Başkan Yılmaz Bafra'da cami açılışına katıldı

TAKİP ET

Bafra ilçesinde hayırsever Aşçı ailesi tarafından yeniden yaptırılan Karaburç Camisi, ibadete açıldı. Cami açılışında konuşan Başkan Yılmaz,Bafra'nın turizmde önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çekti ve Aşçı ailesinden ilçeye bir de konaklama tesisi kazandırmaları sözünü istedi.

Bafralı hayırsever Aşçı ailesinin Karaburç Mahallesi'nde yaptırdığı caminin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, MHP Milletvekili Erhan Usta, ilçe belediye başkanları,daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kefenin cebi yok. Hiç bir şeyi bu dünyadan alıp götürmüyoruz. Kefene sarılıp gidiyoruz. Ama fani dünyada kalan en önemli şey işte burada açılışını yaptığımız bu güzel mabed gibi eserlerdir. En önemli şeyi Aşçı ailesi yaptı. Rabbim hayırlarını kabul etsin" dedi.

CAMİLERİMİZİN ETRAFINI SIKIŞTIRMAYALIM

Mabedin projesini çok beğenen ve etrafındaki yapılarla ilgili de talebini dile getiren Başkan  Yılmaz,"Bu güzel camimizin bahçesine kimse bir şeyler sokuşturmaya kalkmasın. Alanı daraltmak yerine meydanı daha fazla büyütmemiz gerekir. Bunun içine asla ve asla bir şey yapmayalım. Tarihten bize kalan ata yadigarı camileri düşünün onların bahçeleri geniştir ferahtır. Ulu ağaçlar vardır bahçelerinde altında oturulur. Oralarda su sesi olur çocuk cıvıltıları olur. Dediğim gibi mabedlerimizi sıkıştırmayalım. Camimizin etrafı ferah olsun. Akşamları camilerimizin cepheleri aydınlık kalsın. Camimiz geceleri ışıl ışılolsun " şeklinde konuştu. 

Kuş Cenneti'ni hatırlatan ve Aşçı ailesinden Bafra'ya bir de butik otel kazandırmaları sözünü isteyen Yılmaz,"Bafra'mıza yakışacak butik otelin yapımı Aşçı ailesine yakışır. Onların yardımseverliğinin bana yansıttığı cesaretle bunları söylüyorum"dedi.

Konuşmalarının ardından aynı anda 600 kişinin ibadet edebileceği caminin açılışı,kurdele kesilmesiyle gerçekleştirildi. İlk cuma namazı da katılımcılar tarafından yeni camide kılındı.