Müdür Avcı: Durmaksızın Fabrika Gibi Çalışıyoruz

TAKİP ET

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı,"Halk Eğitim Merkezi ile Bafra Hasan Çakın Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde, covid 19 koronavirüs salgınına karşı, usta öğretmenler ve öğreticiler gönüllü olarak çalışmaktadırlar"dedi

Halk Eğitim Merkezi ile Bafra Hasan Çakın Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde koronavirüs salgınına karşı maske üretmeye başladıklarının altını çizen Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı,"Tüm Dünyayı etkisi altına koronavirüs karşı ilçemizde bulunan deneyimli usta öğreticilerin yanı sıra öğrencilerimizle ile  birlikte hareket ederek, Ülkemizin ve ilçemizi ihtiyacı olan maskeyi üretiyoruz"dedi.

'MASKEYİ HEP BİRLİKTE İLÇEMİZDE ÜRETİYORUZ'
Öncelikle Bafra Devlet Hastanesi, Cezaevi, Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere maske ihtiyacına katkı sağlamak amaçlanmayla üretime geçitlerini vurgulayan  Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı," Ülkemiz ve tüm dünyanın mücadele ettiği virüs sebebiyle, Bafra Halk Eğitim Merkezi Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları öğretmenleri ve usta öğreticilerinden oluşan Hayata Destek Grubunun "Hayat Sende" sloganı ile gönüllü olarak, hem halk eğitim merkezinin kendi atölyelerinde hem de Hasan Çakın Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde maske üretimi yapılmaktadır. Çalışma ortamları da koronavirüs korunma amaçlı olarak dizayn edilen şekilde, makine ve diğer ekipmanlarla yapılmaktadır.  Hem usta öğreticileri, haftanın 7 günü dönüşümlü ve gönüllü olarak atölyelerde çalışmaktadırlar. 10 kişilik bir gruplar halinde 500-600 arası maske üretmektedir. Yaklaşık 10 gündür bu üretim devam etmektedir"diye konuştu.   

'ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ'
Bu zor günlerde vatandaşlık görevini yerine getirmek adına hareket ettiklerini belirten Bafra Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticilerden gönüllü üretimde bulunan Ayşegül Eroğlu,"Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün çağrısı üzerine, gönüllü olarak, ülkemizin bu zor günlerinde, biz de Hayat Sende diyerek çalışmalara katıldık. Faydalı olmak amacıyla yapılan her bir iş ve hizmet, bizim ve ülkemizin geleceği içindir. Sağlıklı kalmak için de, virüse yakalanmamak için de, devlet büyüklerimizin yaptığı tüm uyarılara herkesin uymasının gerekli olduğunu unutmayalım. Kurtuluş savaşı yıllarında Türk Kadınlarının gayretlerini hep okuduk, şimdi ülkeye hizmet etmek fırsatı bizde, bu nedenle, umutla ve geleceğe sağlıkla bakabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bu aynı zamanda bir vatandaşlık borcumuzdur" şeklinde ifade etti.
Haber: Köksal ÖNER