Osman Genç'ten İHH ve Mavi Marmara ziyareti

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 adet su kuyusu hizmete açmak için gittiği Bangladeş ziyareti öncesi Mavi Marmara Gemisi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret etti. Burada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de karşılaşan Genç, Gül ile bir süre sohbet etti.

ABDULLAH GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Dünyanın çeşitli yerlerinde kirli sular nedeniyle milyonlarca insanın hayatını kaybetmesini dikkate alarak İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile koordinatörlüğünde Bangladeş, Çad ve Somali'de açılan biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusunu insanların hizmetine sunmak için AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ile birlikte Bangladeş'e giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstanbul Haydarpaşa Limanı'nda demirli bulunan Mavi Marmara Gemisi'ni ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nı da  ziyaret etti. İHH Da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşme imkanı bulan Genç, burada Gül ile bir süre sohbet etti.





İNSANLIĞA YAPILAN SALDIRI

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşırken 2010 yılında İsrail askerlerinin saldırısına uğraması sonucu bir çok aktivistin öldürüldüğü ve bir kısmının yaralandığı Mavi Marmara Gemisi'ni gezen Başkan Genç, "Mavi Marmara mazlumların sembolüdür. Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak, niyetleri sadece oradaki kardeşlerimize yardım etmek isteyen insanlara karşı yapılan saldırı insanlığa yapılan bir saldırıdır. Mavi Marmara saldırısında şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazi olanlara da sağlık diyorum. Allah bir daha milletimize ve ülkemize bu tür hadiseler göstermesin" dedi.