Bakan Bilgin'den EYT Paylaşımı! 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasası konusunda paylaşım yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM’ye sunulan haliyle yasalaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler. 
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle çalışmalarına üç hafta ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, ara sonrasındaki ilk çalışma gününde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifini görüştü. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM’ye sunulan haliyle aynen kabul edildi.

EYT Meclis'te kabul edildi! EYT Şartları, EYT Başvuru, EYT kimleri kapsıyor?


Kanun, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben koşulları tamamlamış EYT’liler emeklilik dilekçesi verebilecekler.
Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Bilgin, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü. Emekçilerimize hayırlı olsun!" dedi.
Bakan Bilgin'in paylaşımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da sosyal medya hesabından paylaştı.

EYT Vedat Bilgin