Başkan Demir: Samsun altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak. Merkezinden daha kıymetli kırsala sahip bir Samsun olacak ' dedi.

Samsun’un bölgenin merkezi konumunda bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Samsun bölgedeki insanların sürekli olarak geldiği ve gelmek isteyeceği bir şehir. Bölgede cazibesini artırarak devam ettiren bir şehir. Samsun’un tüm ilçeleri marka değeri olan ilçelerdir. Şehirler ve ülkeler için yatay kalkınma çok önemli. Bir tek merkezin kalkınması yetmez. Hem merkez hem de kırsal mahalleleri kalkındırmaya çalışıyoruz. Yatay kalkınmayı çok etkin yapabilirsek, kullanabilirsek onun üzerine birçok şey sağlıklı ve verimli olarak stratejik bir şekilde yükselecektir” dedi. 
432 MAHALLE SUYA KAVUŞTU
‘2024 yılına kadar yol ve su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak' hedefini hatırlatan Başkan Demir, “Ulaşım ve su konusunu 5 yılda bitireceğiz dedik. 948 tane kırsal mahallemiz var. 948 mahallenin su ve yol sorununu Büyükşehir olarak bitiriyoruz. Böyle bir seferberlik halinde bu konuya vaziyet eden başka bir yerel yönetim olduğunu düşünmüyorum. Sıfırdan su götürdüğümüz mahalle sayısı 432’ye ulaştı. Yılsonuna kadar tamamını bitiriyoruz. Samsun yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak. Merkezinden daha kıymetli kırsala sahip bir Samsun olacak” diye konuştu. 
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI ANLATTI
‘Kentsel dönüşüm’ projelerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Demir, “Subaşı’ndaki mescit bitti yakın bir zamanda açacağız. Yıkılan Anakent İş Merkezi’nin bulunduğu alana 200 araçlık bir otoparkımız var. İnşaatı başladı. Yılsonuna bitirmeye çalışacağız. Büyükşehir Belediye’mizin kendi hizmet binasının bulunduğu alana yeraltına 200 araçlık otoparkı olan bir alan yapacağız. Orası bir tarihi çarşıya bürünecek. Burayı bu şekilde dönüştürmemizin sebebi eskiden de böyle olması nedeniyledir. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında Gülsan ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Gülsan’ı Doğupark ile birleştiriyoruz. Bir camii projemiz var orada. Altına bir otopark yapacağız. Gülsan’dan Doğupark’a güzel bir köprü geçişi yapacağız. Orada ulaşım elektrikli araçlar ve bisikletlerle sağlanacak. Tabiri yerindeyse o bölgede fosil yakıtla giden araç olmayacak. Nuri Asan Tesisleri hariç diğer alanlara harika bir proje yapacağız” diye konuştu. 

Mustafa Demir Basın