Başkan Kılıç 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutladı ve Açıklamalarda Bulundu

TAKİP ET

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle bir araya geldiği Bafra'da görev yapan basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

VEFAT EDEN GAZETECİLERİ ANDI
Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda konuşmasına ebediyete intikal eden Bafralı gazeteciler Namık Azgın, Ahmet Mavi, Sebahattin Gürgür ve Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Kılıç’ı yad ederek başlayan Başkan Kılıç, mesai mefhumu gözetmeksizin, her şartta büyük fedakârlıkla görevini yerine getiren, gücünü halktan alan, toplumu doğru bilgilendirmek için gecesini gündüzüne katan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında şu konulara değindi:
“İlçemizi oluşturan diğrer tüm dinamiklerimiz de olduğu gibi basın mensuplarımızın da düşüncesi, eleştirisi, tavsiyesi bizler için sonsuz önem taşımakta. Ortak Akıl Buluşmalarında genelde hep bunu yapıyoruz. Çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik ve hakikaten onlardan gelen talepler, eleştiriler, şikâyetler bizim için çok anlamlı. Çok güzel şeyler oldu.
Görev süremiz içerisinde ilçemizde gerçekleştirdiğimiz icraatımızın aslında sadece bir fragman olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Allah nasip eder de tekrar 2. dönem nasip olursa asıl filmi o zaman izleyeceğiz. Bunlar bizim çalışmalarımızın başlangıcı. 
ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJEMİZ YÜKSELİYOR
Bitirdiğimiz projelerin yanında çok önemli projelerin başlangıcını yaptık. Önemli ve büyük projeler zaten bir anda yapılıp bitirilen şeyler değildir. Ön çalışmaları çok önemlidir. Mesela Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projemiz için 5 yıl uğraştık. Temelini attık. Şu anda soketleri yükseliyor. Her hafta beton döküyoruz ve inşallah çok kısa sürede Ocak sonu ya da Şubatın 15’ine kadar ana iskelet, prefabrikler yükselmeye başlayacak. 500’ün üzerinde iş yerinin olacağı, Bafra’da çok ciddi istihdamın sağlanacağı önemli bir projeyi başlattık ve sona doğru götürüyoruz.
BAFRA’NIN ARTIK ALT YAPI VE SU SORUNU YOK
Bölgenin en büyük Millet Bahçesi Bafra’da olacak. Bunun yanında tabii ki altyapı çok önemli. Ben şu anda yaklaşık 1 aydır evimde içme suyunu içiyorum. Çayda da fark etti, temizlikte de. Artık suyu satın almamıza ve arıtmadan kullanmamıza da gerek kalmadı. Bu aslında çok önemli bir projeydi. 19 Mayıs Dağ Barajı’ndan suyu Bafra’ya getirdik. Çok kaliteli bir su. Bugünkü değeri 650 milyon olan bir arıtmadan geçiyor. Oradan geçmekle kalmayıp ana hatlardan geçerek buraya kadar geldi. Şehrin altındaki hatların tamamı değişti. Nereden baksanız bu 1.5 milyarlık bir yatırım. Bunu buraya kazandırdık elhamdulillah. 
ÇALIŞMALARIN HER ALANINDA BİZ DE VARDIK
Tabii ki bunu Büyükşehir yaptı ama emin olun biz bu proje gerçekleşsin, bu yatırım buraya gelsin diye çok emek verdik. Hala da yapıyoruz. Bütün yolların üst yapısını biz yapıyoruz. SASKİ’nin kazdığı her yeri kapatması gerekir. Yani bir yeri kazdı, boruyu döşedi kapatması gerekir. Hepsini biz yapıyoruz. Niye? Böyle bir yatırım buraya gelsin diye. Dedik ki: “Siz yeter ki buraya gelin. Bu suyu değiştirin. Biz 40 yıllık 50 yıllık rüyamıza kavuşalım. Biz masraftan, zahmetten kaçmayacağız. Kumunu, çakılını, hafriyatını hepsini biz veriyoruz. Boruları döşerken aldığımız kumun tamamını biz veriyoruz. Belediye tesisimizden. Yapılan yamaların, asfaltların, parke taşlarının hepsini biz yapıyoruz. Ciddi bir maliyette ciddi bir enerjimiz var. 
Siyaseten düşündüğünüz zaman hiç akıllıca bir iş değil. Bunun farkındayız ama bir daha böyle bir fırsatı bulma şansımız hiç yok. O yüzden de biz her türlü riski göze aldık. Peşinden biz toparlayacağız, yapacağız dedik ve yapıyoruz da. Allah’a şükür başardık. Şu anda evimizde suyu içebiliyoruz. Çamaşır fark etti, bulaşık fark etti, çay fark etti birçok şey fark etti.”
İŞİN ZOR KISMI GERİDE KALDI
Yağmur suyunda çok ciddi çalışma yaptık. Şu anda Lise Caddesi’nde, Askerlik Şubesi civarında, Gençlik Caddesi’nde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde, Tabakhane Mahallesi’nde, 19 Mayıs Parkı’nın köşesinde, İmam Hatip Lisesi’nin arkasında yarım metreden fazla su vardı. Hepsini çözdük. Şimdi yüzeysel şeyler var. Onların da sebepleri asfaltı meyilli verememekten ve bazı yerlerin çökmesinden kaynaklanıyor. Onları da sırayla çözeceğiz. Dolayısıyla yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon Bafra’nın çok acil veönemli bir ihtiyacıydı. İşin zor kısmı geride kaldı. Bunu da çok rahatlıkla söyleyebilirim. 
YENİ KÜLTÜR MERKEZİ
Bunun yanında diğer projelerimiz devam ediyor. Günlük işlerimizi takip ediyoruz. Eski Hükümet Konağını Bafra Belediyesi Hizmet Binası yaptık. Bütün tadilatını A’dan Z’ye ekiplerimiz ile birlikte elden geçirdik. Eski binamızın olduğu yeri de yıkıyoruz. Oraya güzel bir otopark, ortasını güzel bir yeşil alan yapıp şehre biraz nefes aldıracağız. Bundan sonra şehre nefes aldıracak çalışmalara hız vereceğiz. Yeni Hükümet Konağının karşısında inşallah yeni bir Kültür Merkezi projemizi hayata geçirmemizle birlikte mevcut Kültür Merkezimizi de yıkacağız. O alanın çok daha genişlemesini sağlayacağız. Şimdi yıksak programların icra edilebileceği bir yerimiz yok. Önemli projelerimizi, programlarımızı orada yapıyoruz. 
İLÇENİN HER ALANDA TANITIMI OLMAZSA OLMAZIMIZ
Trafik Eğitim Parkuru çocuklarımız için önemli bir projeydi onu gerçekleştirdik. Tarihi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Bafra Sempozyumu sonrası ortaya çıkan arşiv niteliğindeki eserimiz. Belki de birçok ilde böyle bir eser yok. 118 akademisyeni Bafra’ya davet ettik. Türkiye’nin çok değişik üniversitelerinden profesörler, doçentler, öğretim görevlileri Bafra’ya geldiler. 2 gün boyunca misafir ettik. Her biri bir konuda Bafra ile ilgili makale yazdı. 96 tanesini bilim kurulumuzun denetlemesi sonucunda kitaplaştırdık. Bafra’nın 5000 yıl önceki tarihinden bugüne kadar Osmanlı, Cumhuriyet, Selçuklu dönemlerindeki 4 ciltlik Bafra kitabı, Bafra’yı her yönüyle ele alan ilk defa akademik ve ilmi çalışma neticesinde ortaya çıkarılan somut bir eserdir. Bugün Bafra ile ilgili biri bir şey sorduğu zaman ilk gösterilecek adres o kitaptır. Bu eseri Bafra’ya kazandırdık, telif hakkı da Bafra Belediyesi’nin. Yani kurumsal bir telif hakkı var. Bundan sonra çoğaltmakta bizim elimizde. Dolayısıyla kültürel, sosyal yönlerde yaptığımız çok ciddi çalışmalar var. Kapıkayafest Bafra’nın tanıtılmasında çok çok önemli. 50 binin üzerinde insanımızı buraya taşıdık, getirdik. Bafra’yı tanıttık, Bafra’yı anlattık. 
Satranç Turnuvası’nın birincisine 425 kişi, ikincisine 525 kişi katıldı. Azerbaycan’dan yarışmacı geldi. Türkiye’de satranç sevip de Bafra’yı bilmeyen hiç kimse kalmadı. Hatta gelen yarışmacılar şunu söylüyorlar: “Başkanım geldiğimiz yerde Bafra’da ne zaman Satranç Turnuvası yapılacak diye herkes birbirine soruyordu.” Gelen misafirlerimiz hem piknik yaptılar, hem eğlendiler, hem turnuvaya katıldılar. Biz onlara yöresel lezzetlerimizi ikram ettik. Tarihini, kültürünü, turizmini bu şekilde ortaya çıkarmak için çok ciddi emekler sarf ediyoruz. 
ELEŞTİRİYE HER ZAMAN AÇIK OLDUK
Bu anlamda tabii ki sizlerin desteği, basının desteği çok önemli. Bizim yaptıklarımızı en iyi anlatacak olan sizlersiniz. Yerel basının söyledikleri çok önemli. Tabii ki bizi eleştirin. Yanlış yapıyorsak söyleyin, doğrusunu yapalım. Eğrisi varsa düzeltelim ama yapılanları da söyleyelim. Teşvik edelim.  Hani bir söz vardır ya “Marifet iltifata tabiidir.” Eğer doğru yaptıklarımız ne kadar çok anlatılırsa biz de o kadar şevkle Bafra için çalışırız. 
HER ŞEY BAFRA İÇİN
Yapılan şeylerin hepsi Bafra için. Bizler geçiciyiz. Bugün buradayız, yarın olmayabilirim. 5 yıl da yapsak bu görev bitecek, 10 yıl da yapsak bitecek, 15 yıl da yapsak bitecek. Ama yapılanlar kalacak. Bizim Millet Bahçesini cebimize koyup götürecek halimiz yok. Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ni, altyapıyı götürecek halimiz yok. Ne yaparsak Bafra’ya kalacak. O yüzden yapılanları da sizlerin vasıtasıyla anlatmak bizim için son derece önemli. 
DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Başta da söylediğim gibi bu güne kadar yaptıklarımız aslında bir fragman. İnşallah yeni dönem nasip olursa asıl film o zaman. Çünkü biz bu dönem bütün altyapıyı hazırladık. Belediyecilik adına yapılması gereken işlerin gerekli teçhizat, ekip vs. bunların hepsini hazırladık. Beton santralimizi, elek tesisimizi, konkasörümüzü kurduk. Taş Ocağımızı açtık. Sathi Kaplama Kombimizi kurduk.” 
Kırsal mahallelerde de ciddi manada yol çalışmaları olduğunu belirten Başkan Kılıç, “İnşallah yeni dönem nasip olursa çok daha uzun vadeli çalışmalar, daha güzel projeler var.” diyerek sözlerini tamamladı.