Başkan Muruz: Yeni araştırmacılar için oldukça güçlü bir deneyim olacak

TAKİP ET

Samsun, 'XVII. Ulusal ve III. Uluslararası Veteriner Cerrahi Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Kongrede konuşan Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Muruz: 'Kongre, yeni araştırmacılar için oldukça güçlü bir deneyim olacak'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Veterinerlik Cerrahi Ana Bilim Dalının girişimi ve organizasyonuyla 15 Eylül 2022 Perşembe günü Sheraton Grand Samsun Otel’de başlayan “XVII. Ulusal ve III. Uluslararası Veteriner Cerrahi Kongresi”, yoğun bilimsel ve akademik programıyla 17 Eylül’e kadar devam edecek.
Kongrenin açılışına; Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Atakum Belediye Başkanı Avukat Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Samsun Serbest Bölge Müdürü Ferhat Dalğın, Samsun İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Bekir Karaosmanoğlu, Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz, yerli ve yabancı akademisyenler ile genç araştırmacılar katıldı.


Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Muruz: “Kongre, yeni araştırmacılar için oldukça güçlü bir deneyim olacak”
Protokol konuşmalarıyla açılışı yapılan kongrede söz alan Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habib Muruz da veteriner cerrahi kongrelerinin Türkiye’nin en köklü etkinliklerinden olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: “Ahmet Hocam ve Kongre Düzenleme Kurulu, bu organizasyon için büyük bir emek verdi. Pandemi döneminden sonra yüz yüze bir kongre düzenleniyor, o yüzden bu büyük çabalarından ötürü kendilerini kutluyoruz.

Kongrenin programı, akademik ve bilimsel içeriğinin yanı sıra, doğrudan pratiğe yönelik tebliğler de içeriyor. Bu noktada kongreyi özellikle serbest veteriner hekimlerin kendilerini güncellemeleri açısından büyük bir fırsat olarak değerlendirmelerini umuyorum. Kongre ayrıca, yeni araştırmacılar için oldukça güçlü bir deneyim olacak. Verimli ve keyifli bir kongre olması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
“XVII. Ulusal ve III. Uluslararası Veteriner Cerrahi Kongresi”nde; pet, çiftlik hayvanları, at, egzotik ve yaban hayat cerrahisi alanlarında sözlü ve poster sunumların yapılacağı bilimsel programın dışında, tüm katılımcıların güzel vakit geçireceği sosyal etkinliklere de yer verilecek.
Kongrede ayrıca, katılımcı paydaşlar tarafından açılan stantlarda veteriner cerrahisiyle ilgili ürün ve materyaller de sergileniyor.