Birlikte İngilizce English Together projesi büyük ses getirdi

TAKİP ET

"Birlikte İngilizce (English Together)" projesi Bakanlık Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından British Council ve Sabancı Vakfı iş birliği ile ortaokul İngilizce öğretmenlerinin mesleki ve alan gelişimlerinin, mesleki işbirliklerinin desteklenmesi amacıyla yürütülmektedir.


Bu proje kapsamında öğretmenlerin bireysel öğretim uygulamaları hakkında düşünmeleri, kendi sorunlarını tespit etmeleri ve bu sorunlara birlikte çözüm bulmalarını sağlamak için Mesleki Gelişim Topluluklarında birlikte çalışma becerileri desteklenmektedir. 


Samsun'un Canik İlçesine bağlı Uludağ Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Gülden Semiz Canik'te "Birlikte İngilizce (English Together)" projesini yürütmektedir. 


Söz konusu Mesleki Gelişim Toplulukları, öğretmenlerin sınıf içi uygulamaların verimliliğini arttırmanın temel bir aracı olacak ve yeni öğretim tekniklerini uygulama konusunda kendilerini yetkin hissetmelerini sağlayacaktır.

Bu doğrultuda tüm faaliyetler öğretmenlerin ihtiyaçları analiz edilerek geliştirilmekte ve öğretmenlerden gelen geri bildirimlere göre gözden geçirilmektedir. Eğitim içeriklerinin ve kullanılacak kaynakların, Türkiye bağlamına uyacak şekilde yerelleştirilmesine özen gösterilmektedir.

Canik Uludağ Ortaokulu İngilizce öğretmeni Gülden Semiz verdiği açıklamada Canik'te bu projenin yürütücüsü olmaktan gurur duyduğunu ve "Birlikte İngilizce (English Together)" projesini katılan tüm öğretmenlerin eğitimden çok büyük verim aldıklarını, sınıf içi uygulamaların, okul başarılarının daha da artacağını belirtti.

Samsun Vezirköprü'den projeye katılan İngilizce öğretmeni Zeynep Hellaç Aksu'da verdiği açıklamada "Birlikte İngilizce (English Together)" projesi bizlere hem enerji, hem güzel bir deneyim oldu, sınıf içi faaliyetlerinde, okul başarılarında yeni öğretim teknikleri ile birçok başarıya imza atılacağını aktardı.