Elazığ'da deprem oldu, Samsun'da da hissedildi

TAKİP ET

Son Dakika: Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu, 40 saniye süren sarsıntı Samsun da da hissedildi. Son dakika: Elazığ Valiliği ve Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamalara göre, altı Elazığ, biri Diyarbakır, beşi Malatya'da olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika: Kandilli Rasathanesi'nin verilerine Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. 40 saniye süren Elazığ'daki deprem çevre illerle birlikte Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun'da da hissedildi. Son dakika: Elazığ Valiliği ve Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamalara göre, altı Elazığ, biri Diyarbakır, beşi Malatya'da olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Kandilli sarsıntı oranını revize ederek 6.5, derinliğini de 5 km olarak güncelledi.

2020.01.24 20:55:12  38.3063   39.1715        5.0      -.-  6.5  6.5   UYURUK-SIVRICE (ELAZIG)                           REVIZE01   (2020.01.24 20:55:13)

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremin yerin 10 kilometre altında gerçekleştiği açıklandı.

Elazığ'daki deprem çevre illerle birlikte Diyarbakır Adıyaman ve Samsun'da da hissedildi.

Uzmanlar; Uzun süredir suskun olan Doğu Anadolu Fayı'nın harekete geçtiği ifade ediliyor.

AFAD BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

Son dakika: Elazığ Valiliği ve Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamalara göre, altı Elazığ, biri Diyarbakır, beşi Malatya'da olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika: Elazığ'daki depremde ölü sayısı 20'ye yükseldi
Son dakika: Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından AFAD, 16'sı Elazığ, 4'ü Malatya'da olmak üzere 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 922 kişinin yaralandığını duyurdu.

Elazığ