Muhtarlık ve Belediye seçimleri ne zaman yapılacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihlerini açıklamasının ardından belediye ve muhtarlık seçimlerinin tarihleri merak konusu oldu.

Genel seçimler için alınan erken seçim kararının yerel seçimler için de alınıp alınmadığı merak konusu oldu. 

YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamasından 2 seçim için de hazır olduklarını belirtmesinin ardından kararın yerel seçimler için de geçerli olup olmadığı merak ediliyor.

Güven açıklamasında, 2 seçimi de 24 Haziran'da yapılacağını duyurdu. Hazırlıklarının tamam olduğunu belirten YSK başkanı TBMM'den yayınlanacak olan yasayı bekleyeceğini söyledi. 

YSK başkanı Sadi Güven, daha önce de yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu'nun 56 günde seçim tamamladığını da belirtti.

Başbakanlık'tan 'muhtarlık seçimi'ne dair açıklama: Yerel seçimlerle birlikte yapılacaktır. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu akşamki açıklaması içinde yer alan ve muhtarlık seçimlerinin de 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerle birlikte gerçekleşeceğini ifade eden sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Başbakan Yıldırım: Seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti azalmadan arttı

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bu akşam Çankaya Köşkü’nde yaptığı basın açıklamasında; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerde ‘muhtarlık seçimlerinin’ de yapılacağını sehven ifade etmişlerdir" denildi.

erken seçim