Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı mı? Yüksek Hızlı Tren hareket saatleri

TAKİP ET

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme sürecinin önemli bir adımını daha attıklarını söyledi.

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme sürecinin önemli bir adımını daha attıklarını söyledi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle durdurulan tren seferlerinin yeniden başlatılması dolayısıyla Ankara YHT Gar'da düzenlenen törene katıldı.
Bilet almaya gelen yolcularla sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, tren seferlerinin, normalleşme süreciyle bu sabah yeniden başlatıldığını belirterek ilk seferin Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirildiğini ifade etti.
COVID-19 nedeniyle zor bir dönem geçirildiğini dile getiren Karaismailoğlu, araya giren sosyal mesafelerin, tedbir amaçlı yaşanan kısıtlamaların sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkilediğini ifade etti. 


Yüksek Hızlı Tren nedir? Yüksek Hızlı Tren nasıl çalışır?
Şehirlerarası ulaşımda hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran YHT’ler birbirinden farklı şehirleri, yolcuları ve kültürleri birbirine bağlamaktadır. Karayolu ulaşımına kıyasla daha hızlı ve ekonomik seyahat etmenizi sağlayan YHT’ler ekonomi, business ve yemekli (COVID-19 pandemisi tedbirleri gereğince yemekli vagonda yemek servisi yapılmayacaktır.) olmak üzere 3 çeşit vagondan oluşmaktadır.


28 MAYIS 2020 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ YÜKSEK HIZLI TREN SAATLERİ İÇİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİR YOLLARININ İNTERNET SİTESİNİ GÜNCEL OLARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/trenler/yuksek-hizli-tren/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu