Canik 100. Yıl İlkokulu'nda Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor

TAKİP ET

Samsun'un Canik İlçesine bağlı olan, Canik 100. Yıl İlkokulu'nda öğrenciler hem eğleniyor hem de Akademik olarak geleceğe hazırlanıyor.

Eğitim köşemizin bu haftaki konuğu Samsun Canik 100. Yıl İlkokulu Müdürü Hakan Şaroğlu, "öğrencilerimizi eğlenerek hem mutlu ediyor, Akademik olarak da geleceğe sağlam temeller atarak hazırlıyoruz diyerek, okulda bir çok Atölyerin olduğundan bahsetti. 
Canik 100. Yıl İlkokulu Müdürü Şaroğlu, öğrenciler için Bilgisayar ve Kodlama sınıfı, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Matematik ve Fen sınıfı, hobi bahçesi gibi bir çok alanda öğrencilere eğitim verilmektedir. Öğrenciler Fen derslerini uygulamalı olarak Fen sınıfında yapmakta, çeşitli deneylerin anlatılarak, mikroskop  cihazlarıya çeşitli incelemerin yapıldığını belirtti. Matematik sınıfında ise öğrencilere matematik dersini sevdirecek çeşitli oyun faliyetleri ile dört işlemin anlatılması yapılmaktadır. Akıl ve Zeka oyunları Atölyelerinde okula özel tasarlanmış masalarda oynanan oyunlar Mangala, denge, blok oyunları öğrencilerin hem zekasını hem de motivasyonlarını arttırmaktadır. Bilgisayar ve Kodlama sınıfında öğrencileri geleceğe, bilgisayar çağına en iyi şekilde hazırlamaktayız. Okul için özel hazırlatılmış olan Hobi bahçelerinde çiçek, marul, lahana, maydonoz gibi çeşitli sebzelerin ekilmesi ve yetiştirilmesi ile de öğrencilere vitamin deposu sebzelerin tanıtımı ve tarım hakkında bilgiler aktarılmaktadır.
Canik 100. Yıl İlkokulu'na yapılan ziyaret 8 Mart Dünya Kadınlar gününe denk gelmesi vesilesiyle Okul Müdürü ve idari birimi tüm öğretmenleri ve yardımcı ekibi sürpriz kutlama düzenledi.8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel konuşma yapan Şaroğlu, " Kadınların dokundukları yeri çiçek açtırdıklarını, Tüm kadınların hayata düzen, tertip, sevgi,saygı, nezaket, enerji, aktardıklarını belirterek bu özel gününüzü kutlarım diyerek her bir bayan öğretmenine çiçek takdim etti. Kutlamada pasta kesimi, etli pilav dağıtımı yapıldı. 
Okul Müdürü Hakan Şaroğlu, kutlamanın ardından öğrenciler öğlen molasına çıktıklarında müzik eşliğinde dans ettiler. Şaroğlu, " her öğlen öğrencilerimizin mutluluklarına, gözlerindeki pırıltılara şahit olmaktayız, müzik eşliğinde enerjilerini atan öğrecilerimizi yeni derse tam hazır olarak hazırlamaktayız" diyerek sözlerine son verdi.