Canik Uludağ Ortaokulu'nda Coşku Dolu 24 Kasım

TAKİP ET

Samsun Canik Uludağ Ortaokulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Duyguların kimi zaman hüzün kimi zamanda neşeyle olduğu gözlerden kaçmadı.

Canik Uludağ Ortaokulu 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde açılış konuşmasını yapan Okul Müdiresi Zerrin Karagöl Şen, öğretmeni doğan güneşe benzeterek "Etrafına ışık saçarak aydınlatır. Bilgisiyle karanlıklardan aydınlığıa çıkarır, ahlakıyla eğitir, öğretir, duruşuyla konuşmasıyla örnek alınır. Yeri gelir bir öğretmen olur, yeri gelir anne baba olur, doğruyu öğretir yanlıştan uzaklaştırır." dedi. 
Okul Müdiresi Şen sözlerine tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak sözü Samsun İlçe Milli Eğitim Müdür Zahit Köseoğlu'na verdi. 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Köseoğlu sözlerine, öğretmen, öğrencinin gülüşüne düşen ilk cemredir sözüyle başladı. 
Öğretmenler bilgileriyle, tecrübeleriyle, gülüşleriyle öğrencilerinin kalplerine girerler. Öğretmenler İyiliği, doğruyu, saflığı, merhameti, sevgiyi, dürüstlüğü, ahlaki değerleri, sabretmeyi, başarmak için çaba göstermeyi, kardeşlik gibi birçok kıymetli duygularıda öğrencilerine aktarmaktadırlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun" diye konuştu.
24 Kasım etkinliklerinde bir ilk de yaşandı okulun öğretmenlerine hediye olarak hazırlamış olduğu Samsun Atasam Hastanesi işbirliği ile muayanelerde yüzde elli indirim yapılacağı açıklamasını yapan hastane yetkilisi Emel Irmak Atay tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 
Yapılan etkinlikte Türkçe öğretmeni Ezgi Alkan Tuzcu'nun yazdığı "Alya" şiiri okunurken gözyaşları sel oldu. Etkinliğe öğrencilerin okuduğu şiir, kompozisyon ve öğretmenlerin seslendirdikleri şarkılar ile eğlenceli dakikalar yaşandı. Okul Aile Birliği ve kıymetli velilerin hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli ikramlar yenilerek etkinliğin sonuna gelindi. 
Okul Aile Birliği üyerlide yaptıkları konuşmalarında tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutlayarak kapanışı gerçekleştirdiler.

Haber: Yadigar Karataş