Canik Uludağ Ortaokulu'nda Yıl Sonu Sergi Coşkusu Yaşandı

TAKİP ET

Canik Uludağ Ortaokulu öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım dersi yıl sonu sergisi mini saz konseri ile açıldı.

Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Canik Uludağ Ortaokulu öğrencilerinin Görsel Sanatlar alanında, peyzaj, karakalem, portre, parabol gibi çalışmaları sergilendi. Teknoloji ve Tasarımda ise dersin içeriği olan yaşayan bilim kadınlarının buluşları ve şu anda tüm dünyada hızla gelişen yapay zeka ve üç boyutlu yazıcı teknolojileri ile ilgili bilgileri öğrenciler gelen davetlilere tek tek anlattı. Teknoloji Tasarım dersinin eğitim içeriği ile ilgili çeşitli alanlarda da projeler sergilendi. 
Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım sergisinin açılışına Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy ve Osman Sargut katıldı. Sergiye öğrenci, okul öğretmenleri ve çok sayıda velide katılım sağladı. Sergilenen eserlerin  bilgilerinin aktarımı, okul öğrencilerinin saz çalması ile adeta sergi görkemli ve şenlik havasında geçti. 
Okul müdüresi Zerrin Karagöl Şen sanata ve bilime değer veren geleceğin nesillerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz diyerek sergiyi düzenleyen Görsel sanatlar öğretmeni Şenay Çakır'a ve Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmeni Elvan Hacıbektaşoğlu'na tebriklerini ileterek sergiye katılan eserlerini muntazam anlatan öğrencilere de başarılar diledi.

Haber: Yadigar Karataş