Canik Uludağ Ortaokulu'ndan Anlamlı Engelliler Günü

TAKİP ET

Samsun Canik Uludağ Ortaokulu 3 Aralık Dünya Engelliler gününde konuklarıyla farkındalık oluşturdu.


Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Uludağ Ortaokulu 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla, Canik Kent Konseyi Engelli Temsilcisi  Sinan Kanat'ı okulda konuk etti. Okul Müdiresi Zerrin Karagöl Şen ile birlikte Sinan Kanat tüm sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere bilgi aktarımında bulundu. 

Canik Kent Konseyi Engelli Temsilcisi  Sinan Kanat, Engelli bir birey olmak sorunlar oluştursa da, en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur, engelli olmanın bir engel olmadığını, sadece aşılması gereken bir düşünce olduğunu aktardı. Bazen engelli vatandaşlara acınası bakışlar olduğunu belirten Sinan Kanat, aslında tüm engellilere  hayranlıkla bakmalıyız, çünkü o kendi engelini aştığı halde bazı  zihinler engeli aşamamaktadır. Engelli bir birey olmak suç değildir. Engelli bireylerin de bu toplumun bir parçası olduğunu ve tüm engelli bireylere gerektiğinde yardımcı olunup sahip çıkılması gerektiğini aktardı. 

Samsun Canik Uludağ Ortaokulu Müdiresi Şen, Canik Kent Konseyi Engelli Temsilcisi  Sinan Kanat'ın 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bu anlamlı bilgilendirmelerinden dolayı teşekkürlerini takdim ederek  "Herkes bir engelli adayıdır " diyerek sözlerine son verdi.

 

Haber: Yadigar Karataş