Canik Uludağ Ortaokulu SAMGİAD Matematik Okulunu Ziyaret Etti

TAKİP ET

Samsun Genç İş İnsanları Derneği tarafından tefrişatı yapılan SAMGİAD Matematik Okulu açıldığı günden itibaren öğrenci ziyaretleri ile dolup taşıyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 'Matematik Seferberliği' kapsamında İlkadım İlçesi Çivril Mahallesi'nde bulunan ve hizmete kapalı olan Çivril İlkokulu'nun, yapılan protokol sonrası SAMGİAD tarafından tefrişatı, 3 derslik okul ve çevre düzenlemesinin ardından SAMGİAD Matematik Okulu olarak hizmete girmişti.SAMGiAD Matematik okulu açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 
Canik Uludağ Ortaokulu Matematik öğretmeni Duygu Çağlar Şimşek'in liderliğinde dün gerçekleştirilen ziyarette SAMGİAD Matematik okulu eğitimcileri Betül Çalışkan, Büşra Ayar Aydın ve Hakan Güney tarafından yapılan açıklamalarda okulun açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gördüğü, bu ilgiden de çok mutlu oldukların ifade eden eğitimciler bundan sonra yapılacak olan ziyaretlerinde randevulu olarak yapıldığını belirttiler. 
Canik Uludağ Ortaokulu öğrencilerinin 3 derslik bölümlere alınarak öğrencilere matematiği sevdiren oyunlar etkinliğinde hem gülerek hem eğlenerek vakit geçirdiler. SAMGİAD Matematik okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan 3 derslik sınıflarda hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz sloganıyla, öğrencilere toplama, çıkarma, bölme,çarpma, üslü ifadeler gibi bir çok konuda eğitim sağlandı. 
Öğrencilere açık havada çeşitli oyun faliyetleri ile matematiğin korkulmayan, aslında çok eğlenceli bir ders olduğunu uygulatarak anlatmış oldular.

SAMGİAD Matematik okuluna yapılan ziyaretten dolayı çocukların hem eğlendikleri ve hemde hafızalarına yeni tecrübe ve bilgilerin aktarılması sağlanmış oldu. Canik Uludağ Ortaokulu müdüresi Zerrin Karagöl Şen gezinin öğrencilerimiz üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ifade ederek bu projenin gerçekleşmesinde emeğe geçen herkesi tebrik ettiği mesajını bildirdi.

Haber : Yadigar Karataş