Çarşamba Fatih Ortaokulu'nda Şehitler Kütüphanesi açıldı

TAKİP ET

Çarşamba Fatih Ortaokulu' nda Şehit Polis Memuru Mehmet Ayan ve Şehit Piyade Teğmen Mehmet Kıvık adına yapılan kütüphanenin açılışı büyük bir törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Avukat Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe   Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya, Şehit Aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
‘DAİMA ŞEHİTLERİMİZİN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYORUZ’
Kütüphanenin tefriş edilmesine destek sağlayan Şehit Polis Memuru Mehmet Ayan ve Şehit Mehmet Kıvık’ın silah arkadaşları adına Samsun Bilfen Okulları Şirketler Grubu Müdürü Samed Poyraz, ” Ölümsüzlüğü tatmış şehitlerimizin silah arkadaşları tarafından okulumuza kazandırılan kütüphanemizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istifadesine sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kahraman şehitlerimize bir nebze olsun minnet borcumuzu ödeyebilmek ve adlarını yaşatabilmek adına okulumuzda açılan kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu.
‘ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMUYORUZ VE UNUTURMUYORUZ’
Önemli bir Kütüphanenin açılışını yapmanın onurunu ve gurunu yaşadıklarını vurgulayan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım da yaptığı konuşmada, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Kaymakam Yıldırım ,” Şehitlerin isimlerinin okullarımızda olmasını çok önemli buluyorum.  Çünkü tarihine, kültürüne ve değerlerine saygılı bir nesil yetiştirmek mücadelemizin vazgeçilmez bir parçasıdır ”diye konuştu.
TEŞEKKÜR PLAKETİ VE ŞÜKRAN BELGESİ TAKDİMİ
Konuşmalarına ardından Şehitler Kütüphanesine katkılarından dolayı Samsun Bilfen Okulları Şirketler Grubu Müdürü Samed Poyraz’a Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr Şükrü Yıldırım tarafından plaket verildi. Şehit ailelerine işe şükran belgesini Çarşamba Belediye Başkanı Avukat Halit Doğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin takdim etti.
Köksal ÖNER