Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Evi'nin açılışını gerçekleştirdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Muhtarlar Evi'nin açılışı ile 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'ne katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında, Türkiye nezdinde tüm muhtarların “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü” tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin vasıtasıyla 81 vilayetimizdeki muhtarlarımızın her birine gece gündüz demeden köylerine, mahallelerine sahip çıktıkları, milletimize aşkla, sevdayla hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
“Bu anlamlı günü, ülkemizin tüm illerinden Ankara’yı teşrif eden binlerce muhtar kardeşlerimizle birlikte kutluyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü buluşmanın önemli olduğunu belirtti. Muhtarlar Evi’nin açılış heyecanını birlikte yaşadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; kafe, restoran, bay-bayan mescidi, otopark ve 58 yatak kapasitesi ile 35 odaya sahip Muhtarlar Evi’ni muhtarların hizmetine sunduklarını söyledi.
Muhtarların Ankara’da gönül rahatlığıyla kalabilecekleri, merkezi konumuyla trafik sıkıntısı çekmeden tüm işlerini halledebilecekleri bir eve kavuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Evi’nin açılışının yanı sıra bugün ayrıca 100 muhtar hizmet binasının toplu temel atma törenini de gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ülke demokrasisine kazandırdıkları yeniliklerden birinin muhtarlar buluşmaları olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İlk toplantımızı yaptığımız 2015 yılından bugüne muhtarlarımızla, her biri adeta bir şölen havasında geçen, toplam 52 ayrı buluşma gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir köşesinden 38 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, milletin evinde misafir ettik. Her muhtarlar buluşmamız, aramızdaki muhabbet bağını güçlendirdiğimiz, istişare ettiğimiz, ülkemizin meselelerini enine boyuna görüştüğümüz bir demokrasi bayramına dönüştü. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez muhtarlarımız; dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini devletin zirvesiyle doğrudan paylaşma fırsatı buldu. Sadece muhtarlarımızın değil, bu vesileyle ülkemizin her tarafındaki pek çok mahallemizin, şehrimizin de sorunlarını çözüme kavuşturduk.”
Demokrasi piramidinin tabanı ile tavanı arasındaki engeller ortadan kalktıkça, bunun kazananının muhtarlarla beraber tüm Türkiye olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhtarlarımızla aramızda tesis ettiğimiz bu güçlü bağ, herhalde daha önce hiçbir siyasetçiye nasip olmamış büyük bir şereftir” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan