Depremzedeler ne kadar otellerde kalacak? Başkan Toktaş yanıtladı

TAKİP ET

Depremzedeler ne kadar otellerde kalacak? sorusuna yanıt veren Karadeniz Turistik İşletmeciler Deneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, "Otellerimizdeki depremzedeler devletimiz tarafından ne zaman kalacakları geçici yerlere yerleştirilirse o zamana kadar gelen vatandaşlarımızı misafir etmeye devam edeceğiz." dedi.

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 10 il deki vatandaşlarımız Türkiye’deki birçok şehirde otellerde misafir ediliyor.
Deprem bölgelerinde etkilenen vatandaşlarımızdan bir kısmı Samsun'a kendi imkanları ya da şehirlerdeki organizasyonlarla geldi.
Konu hakkında konuşan Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, "Deprem bölgesinden vatandaşlarımızın şehrimize geldiği duyulduğunda bütün otelci dostlarımızla sosyal medya hesaplarımızdan organize olduk. Bize ulaşan her vatandaşımızı otellerimize yerleştirdik ve hiç kimseyi dışarıda bırakmadık. Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED de dernekleri üzerinden organize olarak 100 bine yakın depremzedeyi otellere yerleştirdi."

Seral Tekstil'den depremzedeler için uyku tulumu


Bu sürecin tamamen Samsunlu otelci ve turizmcilerin gönüllü katkı ve destekleri ile gerçekleştiğini söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş ”Herhangi bir süre yada hizmet kısıtlaması olmadan 1.500 den fazla depremzedemizi otellerimizde misafir ettik ve ediyoruz. Otellerimizdeki depremzedeler devletimiz tarafından ne zaman kalacakları geçici yerlere yerleştirilirse o zamana kadar gelen vatandaşlarımızı misafir etmeye devam edeceğiz. Az sayıda da olsa bazı su istimaller oldu bunlar tespit edildi ve elendi.” dedi.

Yılport Samsunspor Orduspor FK'yı 5-0 mağlup etti


Ayrıca Bölgedeki diğer şehirlerdeki otelcilerinde aynı duyarlığı gösterdi söyleyen Toktaş “Ekonomik olarak bu zor zamanlarda hiçbir beklenti olmadan yapılan bu çalışmalar için bütün meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Depremzedeler ne kadar otellerde kalacak?