2020 Hac kura sonuçları açıklandı

TAKİP ET

Hac kura sonuçları bugün yapılan kuranın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 2020 Hac.gov.tr ve E-Devlet sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı.

2020 hac kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş bu akşam sona erdi. Kutsal topraklara gitmek için milyonlarca vatandaşın beklediği 2020 hac kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9 Ocak'ta akşam saatlerinde ilan edildi.
2020 hac kura sonuçlarına göre, 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Hac kura sonuçları sorgulama ekranı aracılığı ile kurada ismi çıkan hacı adayları büyük sevinç yaşadı. Hacı adayları, kura sonuçlarını saat 21.00'den itibaren Hac.gov.tr ve e devlet üzerinden sorgulayabilecekler. 
Hacı adayları, e-Devlet üzerinden alacakları ‘Hac Kesin Kayıt Belgesi’ ile 13-24 Ocak tarihleri arasında il müftülüklerine ve acentelere kayıt yaptırabilecek. 
Hac kura sonuçları için sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesi aracılığıyla öğrenilebilecek. Bunun için hacı adaylarının TC Kimlik Numaraları ile E-Devlet şifrelerini hazır bulundurmaları önem arz edecek. E-Devlet şifreleri, postaneler aracılığıyla edinebilecek.

Hac kura sonuçları açıklandı