Güney Kore'de Çiçek Festivalleri Zamanı

TAKİP ET

Kore Turizm Organizasyonu, ilkbaharda Güney Kore'de 'Bahar Çiçekleri Seyirleri'nin deneyimlenebileceği eşsiz yerleri bir araya getirdi.

Pandemi sonrası normalleşme sürecinin dünya genelinde hızlanmasıyla birlikte turizm, bahar dönemine yönelik farklı seyahat programlarıyla dinamizm kazanmaya başladı. Uzak Doğu’nun heyecan veren ülkesi Güney Kore, eşsiz doğası ve ünü dünyaya yayılan güzellikteki bahar çiçekleriyle, ‘yeniden doğuşun simgesi’ olan ilkbaharın doyasıya yaşanabileceği destinasyonların başında geliyor. 
Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Kiraz, Maehwa, Kanola, Sansuyu, Açelya ve Lale gibi farklı çiçeklerin açmaya başlamasıyla, ilkbahar aylarında gerçek bir cennet bahçesine dönüşen Güney Kore’de deneyimlenebilecek eşsiz doğal güzellikleri, keyifli bir bahar programında bir araya getirdi.  


‘Güney Kore’de bahar çiçekleri’ dendiğinde kuşkusuz ki akla ilk gelen Kiraz Çiçekleri oluyor. Mart ayının hemen sonunda açmaya başlayan ve Nisan ortasına kadar süren kiraz çiçeklerinin bu görsel şölenine Güney Kore’de birçok yerde dahil olabilirsiniz. Örneğin Seul’un büyük adası Yeouido'daki Yeouiseo Yolu, kiraz çiçeklerini izlemek için en popüler yerlerden biri. Yol boyunca yer alan 1.800 kiraz çiçeği ağacının açmasıyla birlikte yol, kar beyazı bir tünele dönüştürüyor. 


Busan’da yer alan Jinhae bölgesi ise ev sahipliği yaptığı yaklaşık 360.000 kiraz ağacıyla, Güney Kore’de kiraz çiçekleriyle ünlü yerlerin başında geliyor. Şehirdeki en popüler çiçek seyir alanları Anmingogae Tepesi, Jehwangsan Parkı ve Yeojwacheon Nehri olarak sıralanıyor. Özellikle, Yeojwacheon Nehri’nin kiraz çiçeği ağaçlarıyla kaplı olan yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümü, bu mevsimde beyaz taç yapraklarından bir tünel oluşturuyor. Tünelden geçen ziyaretçilere kiraz çiçeği ağaçlarının altındaki kanola çiçeklerinin tatlı kokusu da eşlik ediyor.


Kore'nin en güneyinde yer alan Jeju Adası, Kore’de bahar çiçeklerinin açtığı ilk yer. Her sene Şubat sonu ve Mart ortasında, adanın dört bir yanından fışkırarak açan sarı kanola çiçekleri ise özellikle Seopjikoji’de göz alıcı bir görüntü yaratıyor. Masmavi okyanusun önündeki doğal kanola çiçeklerinin bu manzarasına ek olarak, ziyaretçiler için kanola tarlalarına özellikle de fotoğraf çekimleri düşünülerek benzersiz şekilli heykeller de yerleştirilmiş.  

Güney Korede Çiçek Festivalleri Zamanı