Minsk Camii'nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile yapıldı

TAKİP ET

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Belarus'un Başkenti Minsk'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii'nin açılış törenine katıldı.

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Belarus’un Başkenti Minsk’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii’nin açılış törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk-Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belarus ziyaretine eşlik eden bakanların da hazır bulunduğu açılış törenine, Belarus’ta yaşayan çok sayıda Müslüman iştirak etti.
Açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarihî bir ana şahitlik ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Camii’nin açılışını Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile birlikte yapmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi. Camiinin yapımında katkısı bulunan ve emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk-Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır” diye konuştu.
Açılışını yaptıkları Minsk Camii’nin, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun, ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hassasiyeti için kendisini kutladığını ifade etti.
Belarus halkının turizmde en önemli destinasyon olarak Türkiye’yi görmesinin de, iki ülke halklarının kaynaşması bakımından önemli olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, Belarus halkına ve Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederek tamamladı.

Minsk Camii