Samsun Üniversitesi'nde Dış Politika Tüm Yönleriyle Ele Alındı

TAKİP ET

Samsun Üniversitesi dördüncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Dış Politikada Değişen Dinamikler: Türkiye ve Dünya' konulu panel düzenledi.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Röleve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Av. Hasan Tahsin Şengül, Canik Belediye Başkan Yrd. Yusuf Sancak, Samsun Üniversitesini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Hakan Karaduman, Mustafa Boyacı, protokol üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Moderatörlüğünü Samsun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz’ın üstlendiği panelde Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi- 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Oğuzlu ve SETA Washington Koordinatörü Dr. Kadir Üstün konuşmacı olarak yer aldı. Yoğun katılımın olduğu panel, konukların özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı.
Kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Katılımcılara teşekkür ediyorum. Dört yıllık bir üniversiteyiz. Bir hafta boyunca yıl dönümümüz vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenledik. Bizim amacımız öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza bir görüş kazandırmak. Üretilen bilgilerin topluma yansıtılması gerektiğini vurgulamakta fayda var. Bizler sorunlarımızı çalışmazsak başkaları neden çalıştı diye bu durumu eleştiremeyiz. Ben konuşma yapmak yerine hocalarıma bir soru sormak istiyorum. ‘Amerika kurulurken Avrupa’daki aşırı reformcular Amerika’ya göç ettiler. Aşırı reformcuların kurduğu sistemde Amerika kendini biraz yeni İsrail gibi konumlandırmıştı. Eski Ahit’teki Mısır’dan çıkıp Sina çölünü aşıp Filistin topraklarında İsrail’in kurulmasıyla özdeşleştirmişlerdi. Bunun için Amerika’daki birçok yerin adı eski Ahit’ten gelir.  Amerika'nın küresel güç olma isteğini dini kaynaklardan besleniyor olabilir mi?’” dedi.

Samsun Üniversitesinde Dış Politika Tüm Yönleriyle Ele Alındı