Samsun'da ABD ve İsrail bayrakları yakıldı

TAKİP ET

Samsun, Sinop, Çankırı, Amasya, Kastamonu, Tokat ve Çorum'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda grup İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.

SAMSUN (AA) - Samsun, Sinop, Çankırı, Amasya, Kastamonu, Tokat ve Çorum'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Samsun'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki amacıyla Büyük Cami önünde düzenlenen gösteride, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun ABD" ve "Yaşasın İslam" sloganları atıldı. 

Daha sonra birlerce kişi, Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak Bankalar Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Mutlu, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zamanda olduklarını söyledi. 

Kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen zihniyetlerin Kudüs üzerinde yeni bir hamleye hazırlandığına dikkati çeken Mutlu, "Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip. Bu yönüyle dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş bahanesine dönüştürmek amacı taşımaktadır." dedi. 

Diplomatik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerine taşınmak istendiğini iddia eden Mutlu, "Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader, birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz." ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından göstericiler, slogan atarak İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.

Basın açıklamasına Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Komisyonunca "Kudüs İslam'ındır" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Üniversite Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan grup, Türk ve Filistin bayraklarıyla Yaşam Merkezi'ne kadar slogan atarak yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Furkan Koçak, ABD'ye tepki göstererek, "Kudüs bizim onurumuz, iffetimizdir. Herkes her Müslüman'ın Kudüs'e bağlılık ve sadakatinin çok kuvvetli olduğunu görecektir." ifadesini kullandı.