Şiir Okuma Yarışmasına kardeş ülke Azerbaycan'dan büyük ilgi!

TAKİP ET

Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube tarafından Samsun ilinde yaşayan öğrenciler arasında online şiir okuma yarışması düzenlendi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Arslanbay ; "2020 yılında ilki düzenlenen ve 1800 öğrencinin katıldığı yarışmamızın bu yıl ikincisini düzenliyorız. 12 Mart tarihinde sona erecek olan yarışmamız her kademede öğrenim gören öğrencilere açıktır. Başvuru için ilgililerin çektikleri videoları " www.ebssamsun.site "  adresine yüklemeleri yeterli. Bu yıl okul öncesi öğrencileri Halit Fahri Ozansoy'un " Vatan Destanı ", İlkokul öğrencilerimiz 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olması münasebetiyle ulusal marşımızın 10 kıtasını, ortaokul öğrencilerimiz yıllardır kanayan yara olan işgal edilmiş Karabağ topraklarını geri alan kardeş ülkemiz Azerbaycan'a ithafen Bahtiyar Vahabzade,nin "Azerbaycan-Türkiye" şiirini ve lise öğrencilerimiz de sendikamızın kurucu başkanı Mehmet Akif İnan'ın " Yürek Gazeli" şiiri ile yarışmaya katılacaklar.” dedi. 

Arslanbay, yaptığı açıklamada bu yıl farklı olarak muhteşem bir olaya şahit olduklarını ifade etti. Okunan şiirleri arasında bulunan Azeri Şair Bahtiyar Vahabzade'nin şiirini sadece Samsunlu öğrencilerimiz değil kardeş Azerbaycanlı öğrencilerimiz de okumak istediler. Bizler de bu ilgiye kayıtsız kalmayarak Azerbaycan’da öğrenim gören öğrencileri de yarışmamıza dahil ettik ve muhteşem bir ilgiyle karşılaştık. Artarak devam eden ilgi bizi gururlandırıyor ve mutlu ediyor.  18 Mart da yapılacak ödül törenine Azeri evlatlarımızın da katılımını sağlamak istiyoruz.


Aynı konuda görüşlerini aldığımız Eğitim bir sen 1 nolu şube başkanı Hamdi Yıldız ise; “Çocuklarımızın ruhlarında zaten var olan heyecanlar şiir sayesinde daha da görünür hale gelir düşüncesi ile çıktığımız bu yol da bizlere Azeri evlatlarımızın da eşlik etmesinden büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Bazı videoları izleme fırsatım oldu. Orada şahit olduğum heyecanları ve ülkemize olan büyük sevgileri kardeş ülke olmanın, iki ülke bir gövde olmanın evlatlarımızın ruhuna işlendiğinin göstergesidir. Yarışmamıza Azerbaycan ve Samsun'dan katılan tüm yavrularımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Yarışma başvuruları için son tarih 12 Mart 2021 olarak belirlendiği, ödül töreninin ise 18 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi toplantı şeklinde yapılacağı bilgisi verildi.

Eğitim BirSen şiir yarışması