Terme'den Halep'e yardım eli!

TAKİP ET

İHH İnsani Yardım Vakfı Terme Temsilciliği ve Terme Belediyesi tarafından Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlara yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Terme Temsilciliği ve Terme Belediyesi, Suriye’de ağır bombardıman altında binlerce insanın katledildiği Halep için yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında özellikle ’un’  başta olmak üzere gıda maddeleri toplanıyor. Belediyenin giriş katında yer alan zabıta müdürlüğüne ait büroda toplanan malzemeler 16 Aralık Cuma günü, cuma namazından sonra dualarla yola çıkacak. 

“ŞAHİN: AÇ SUSUZ BIRAKAMAYIZ”
Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Terme İHH sorumlusu İsa Şahin “Terme İHH olarak Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Halep’teki kardeşlerimizin derdi ile dertlenmek, onların ihtiyaçlarına bir nebze olsun çare olabilmek için özellikle un ve kuru gıda yardımı kampanyası başlattık. Daha önce de Bayırbucak Türkmen’leri kardeşlerimiz için böyle bir yardım kampanyası yapmıştık ve Terme halkı çok büyük ilgi göstermişti. İnşallah bu defa da Halep’teki kardeşlerimizin derdine çare olmaya çalışacağız. İHH olarak her zaman mazlumun, yetimin ve muhtacın yanında olacağız. Halep'teki kardeşlerimizi aç, susuz bırakamayız. Yardım kampanyasına destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

“BU ÇIĞLIĞA KULAK VERELİM”
Yardım kampanyasına Tüm Terme’lilerin katkı vermesi çağrısında bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Hemen yanı başımızda bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Müslüman kardeşlerimiz egemen güçlerin enerji savaşları için adeta ölüme terk edilmiş durumdadır. Her gün çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden yüzlerce insan bombalarla can vermektedir. Masum çocukların bedenleri bombalarla parçalanmakta, şayet kurtulursa açlıktan ölmektedir. Müslüman kardeşlerimiz aç iken bizler tok yatamayız. Bu çığlığa kulak verelim. ” diye konuştu.

Terme Belediyesi