Türk ve Tayvanlı İş İnsanları 'Taiwan Business Day'de buluşor

TAKİP ET

Türk ve Tayvanlı İş İnsanları Ekonomik İşbirliği Hedefiyle '2019 Taiwan Business Day'de Buluşuyor.

Tayvan Dış Ticaret Bürosu (MOEA), Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), Tayvan Yeşil Ticaret Proje Ofisi ve Tayvan Mükemmeliyet kuruluşu tarafından düzenlenen Taiwan Business Day (Tayvan İş Günü), 12 Kasım 2019 tarihinde saat 09:30-17:30 arasıda Fairmont Quasar İstanbul’da gerçekleştirilecek. 
Türkiye ile Tayvan arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen organizasyon kapsamındaki Tayvan Akıllı Makineler Çözüm Forumu, Tayvan Akıllı Medikal Forumu ile Tayvan Yeşil Enerji Forumu gibi etkinlikler ve birebir şirket eşleştirme toplantıları aracılığıyla iş adamlarına akıllı makineler, yeşil enerji ve akıllı medikal alanlarındaki yenilikçi yatırımlar, devlet teşvikleri ve işbirliği olanaklarını değerlendirme olanağı sunuluyor.
Türkiye ile Tayvan arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Taiwan Business Day (Tayvan İş Günü), 12 Kasım 2019 tarihinde Türk ve Tayvanlı işadamlarını Fairmont Quasar İstanbul’da bir araya getirecek. Tayvan Dış Ticaret Bürosu (MOEA), Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), Tayvan Yeşil Ticaret Proje Ofisi ve Tayvan Mükemmeliyet Kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte akıllı makine, yeşil enerji, akıllı medikal ve helal ürünler alanlarındaki yenilikçi yatırımlar, devlet teşvikleri ve işbirliği olanakları değerlendirilecek.
Tayvan Akıllı Makineler Çözüm Forumunda söz alacak markalar arasında Da Jie Electric Machinery, Palmary Machinery, Sigma CNC Machinery ve Kao Ming Machinery’nin yanı sıra dünyanın en büyük beş pres makinesi üreticisinden biri olan Chin Fong Machinery ile akıllı çözümler ve kuruma özel ürünler geliştirip üreten Tayvan’ın lider markası YCM CNC bulunuyor. Dünyaca ünlü üç şirketin temsil edileceği Tayvan Yeşil Enerji Forumunda ise yeşil enerjide dünyanın ikinci en büyük, Tayvan’ın ise en büyük PV üreticisi olan, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli motosikleti için enerji depolama çözümleri sunan United Renewable Energy ile dünyanın ilk beş elektrikli kablo ve tel üreticisinden biri olan TaYa Electric gibi firmalar yer alacak. Tayvan Akıllı Medikal Forumunun iki katılımcısı ise her ikisi de Tayvan sanayi sektörünün en büyük ödülü sayılan Tayvan Mükemmeliyet Kuruluşu ödülünün sahibi olan AmCadBiomed Corp. ve EPED Inc. olacak.
İşbirliği olanakları masaya yatırılacak
En büyük 15 üretici ülke arasında Türkiye’nin de bulunduğu dünya otomobil üretim endüstrisinde bu yıl hüküm sürmekte olan olumsuz koşullar karşısında otomobil parçası üreticileri üretim süreçlerini akıllı işlevlerle geliştirmek zorunda. Dünyanın dördüncü en büyük takım tezgahları ihracatçısı olan Tayvan, 2018 yılında Türkiye’nin takım tezgahları ve aksesuarları ithal ettiği ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı. Bu nedenle Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), düzenlediği Akıllı Makineler Çözüm Forumuna Tayvan’ın takım tezgahları sektörünün önde gelen firmalarını davet ederek akıllı fabrika yönetim sistemleri, elektrikli otomobiller için akıllı üretim çözümleri, bilgisayarlı kaynak sistemleri için komple çözümler, çok fonksiyonlu taşlama tezgahları, kalıp imalatı ve hizmet desteği için uzaktan komuta sistemleri gibi metal işleme alanındaki en yeni teknolojileri sergilemeleri için zemin hazırladı. Tayvan, yeşil enerjide de yüksek kaliteli ve performanslı güneş hücreleri ve modülleri ile ortalama 7,5 saat gün ışığı avantajına sahip olan Türkiye’nin güneş enerjisi endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye, 2023 vizyonu doğrultusunda yenilenebilir enerji sistemlerinin teşvik edilmesini öngörürken, Tayvan’ın dünyaca bilinen yeşil enerji ve enerji depolama sistemleri; mikro şebekeler ve sistem entegrasyonu alanında toplam çözüm imkanları sunuyor.
Şirketlere birebir görüşme olanağı sunulacak 
Akıllı medikal sistemler forumunda ele alınacak konular arasında biyomedikal ve tıbbi bakım yönetiminde sanal zeka ve nesnelerin interneti uygulamalarının yanı sıra Türkiye’nin 2023 yılına kadar dünyanın en iyi sağlık hizmeti sektörüne sahip olma hedefi de yer alıyor. Forumda ayrıca gıda, güzellik, kişisel bakım ve sağlık gibi alanlardaki 14 binden fazla üründe Helal Sertifikası’na sahip 758 firmanın yer aldığı Tayvan ile helal üründe önemli bir potansiyel taşıyan Türkiye arasında bu alandaki işbirliği olanakları da masaya yatırılacak.
Taiwan Business Day bir yandan da akıllı makineler, yeşil enerji, akıllı medikal ve helal ürünlerde faaliyet gösteren lider Tayvanlı firmalar ile işbirliği yapmak isteyen Türk firmalarını birebir eşleştirme toplantılarında bir araya getirerek iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarının araştırılmasını sağlayacak. Sektör forumları ve firmalar arası eşleştirme toplantıları Türk iş adamlarının Tayvan’ı farklı merceklerden izlemesi için olanaklar sunacak.

2019 Taiwan Business Day