Edevlet emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Edevlet eyt başvuru

TAKİP ET

EYT Yasası Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Emiklilik başvurularını e devlet üzerinden de yapabilirsiniz. İŞte e devlet emeklilik başvurularındaki detaylar.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlar emekli başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. EYT Emekli başvuruları SGK il müdürlüklerinden yapılacağı gibi e devlet üzerindende başvuru yapılabilir. 
İşte e devlet emeklilik başvurusu detayları.
SGK’ya gitmeden, e-devlet üzerinden işlemleri yapmak mümkün. e-Devlet üzerinden izlenecek yol ise şöyle; e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık', ‘emekli', ‘gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi'ne tıklanacak.
Gelen ekranda ‘yeni başvuru' sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı' seçilecek.
SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur' seçilecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur' butonu tıklanacak.
TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.
‘Aylık alıyor mu?' sorusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK'ye gönderilmiş olacak.

EYT Resmi Gazete'de yayımlandı! EYT yasası yürürlüğe girdi! EYT Resmi Gazete

eyt e devlet başvuru