Atakum AİHL'de TEDxTeen Etkinliği

TAKİP ET

Türkiye'de ilk on İmam Hatip Lisesi arasında yer alan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, TEDxTeen konferansı düzenleyerek, dil eğitimi konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

İngilizce ve Arapça dil ağırlıklı eğitim veren Atakum Proje İmam Hatip Lisesi, öğrencilerin dilini geliştirecekleri, performanslarını sergileyecekleri ve topluluk önünde kendilerini yabancı dilde ifade edecekleri bir alan oluşturmak için  genç konferansları adıyla bilinen  TEDxTeen konferansını düzenledi.
Paylaşmaya değer fikirler mottosunu benimsemiş, öncelikle teknoloji, eğlence, dizayn konuları hakkında konferanslar yayınlayan, şimdilerde birçok akademisyen, filozof, bilim insanı, emekli asker, mühendis vb. katılımcılarıyla çoğu kişinin aklına gelmeyen konulara kafa yoran, kâr amacı gütmeyen bir oluşum olan TED konferansları, Türkiye’de ilk defa lise düzeyinde  Samsun Atakum Proje imam Hatip Lisesi’nde örnek alındı ve uygulandı.
Atakum AİHL, İtalya, Portekiz, Letonya, Almanya, Çek  Cumhuriyeti ve Antalya’dan bir okul ile görüşerek TEDxTeen projesini  hazırladı ve koordinatör okul olarak sundu. Bu proje ile Uluslararası TED konuşmalarını okul ortaklığıyla  öğrencilere sunabilmek amaçlandı. Erasmus’a gönderilen projenin sonucu ,Ağustos ayında açıklanacak.
2016-2017 öğretim yılı kasım ayı itibariyle başlayıp tüm yıl boyunca uygulamalarına devam eden TED kulübü, 27 Nisan’da okul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla okul içinde ilk defa TEDxTeen etkinliği düzenledi. Atakum AİHL öğrencilerinin dil alanında başarılarını sergilediği TEDxTeen etkinliği iki bölüm şeklinde gerçekleşti. Session 1: Damla Şanlı,    Mustafa Üsame Atar, Ece Eren, Zeynep Yıldırım, Hasan Emir  Sandıkçı, Session 2: Hüseyincan Berber, Emirhan Çiftçi, Yunus Emre İpek, Rabia Diril, Fatma Betül Tunçer, Sema Abali olmak üzere 11 konuşmacı öğrenci katıldı. 5 ile 15 dakika süren konuşmalar İslamofobi ve cinsiyet ayrımcılığı, din özgürlüğümüzü kısıtlar mı? Trafik kazaları, hafıza tekniklerini etkin kullanma, depresyon eğitim sistemi, pozitif ayrımcılık ve bilgi edimi vb. konuşmalardan oluştu. 

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi