Atakum'da eğitim rekoru

TAKİP ET

Atakum İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Ali Bakoğlu başkanlığında yapıldı. Hasan Tanrısever, 1425 kursta yaklaşık 26800 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.

Toplantıya kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcileri katıldı. Toplantı açılışını yapan İlçe Kaymakamı Ali Bakoğlu organizasyon için, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, katılımları için ise bütün katılımcılara teşekkür etti.



KURSLAR YAYGINLAŞTI

Komisyon toplantısında açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, hayat  boyu öğrenmenin önemine vurgu yaparak, ilçe olarak hedeflerinin,%5 seviyesinde olan Hayat Boyu Öğrenme katılım oranını %15 seviyesine çıkarmak olduğunu söyledi. İlçe genelinde kursların yaygınlaştırılması için bütün kurumların ve sivil toplum örgütlerinin iş birliği yapması gerektiğini belirten Bektaş, “Halk Eğitim Merkezine katkı ve talepler ulaştırdığında hayat boyu eğitim oranları çok daha yukarılara çıkacak” dedi.



ATAKUM’DA 1425 KURS AÇILDI

Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever ise 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilçenin Hayat Boyu Öğrenme’deki durumunu anlatan bir sunu yaptı. Tanrısever, “Okuma yazma bilmeyenlerin %90 seviyelerinde olduğunu gördük. Bunun için okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar  çalışmalarımız devam edecek. Bu dönemde mesleki  ve genel kurslarda 1425 kurs açıldı. Bu kurslara yaklaşık 26800 kursiyer katıldı. Ayrıca kursların dışında, sağlık, enerji tasarrufu, temizlik gibi alanlarda düzenlenen seminerlerde de yaklaşık  1000 vatandaşa eğitim verildi” diye konuştu.