AVM'lere TEOG ve YGS-LYS için danışma merkezleri kuruldu

TAKİP ET

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TEOG ve YGS-LYS için 184 tercih danışma merkezi kurulacağı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TEOG ve YGS-LYS için 184 tercih danışma merkezi kurulacağı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, tercih süresince hizmet verecek danışma merkezlerinin, alanında uzman öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin geleceklerine yön verirken daha başarılı seçimler yapmalarına yardımcı olacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, tercih süresince öğrencileri yalnız bırakmadıklarını kaydederek TEOG, YGS ve LYS sonunda yapılacak tercihlerde, öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlara yönlendirmek için danışma merkezleri kurduklarını aktardı.

14-24 Temmuz 2017 tarihlerinde tercih danışmanlığı yapılacak Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Tercih Merkezleri'nde, 17 ilçede 111, merkezde 336 öğretmenin görev yapacağını belirten Esen, "18-26 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirme Tercih Merkezleri'nde ise 17 ilçede 73 merkezde 220 öğretmenimizi görevlendirdik. Toplam 184 Tercih Danışma Merkezi'nde 556 öğretmenimiz görev alarak öğrencilerimizi doğru tercih konusunda danışmanlık yapacak." ifadelerini kullandı.

Esen, Bulvar AVM, Yeşilyurt AVM, Piazza AVM ve İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde de tercih danışma merkezleri kurulacağını, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Samsun Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde ise özel ve devlet üniversitelerinin katılacağı tercih günleri düzenleneceğini de duyurdu.