Başkan Köktaş'tan 2014-2015 eğitim öğretim yılı mesajı

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Ülkemiz, kalkınma, gelişme ve büyüme yolunda attığı büyük adımlar, gerçekleştirdiği dev projeler ve elde ettiği tarihi başarılarla bölgemizin ve dünyanın yükselen yıldızı olmayı sürdürüyor.

Ülke olarak kalkınmamızın temelinde olan eğitim, aynı zamanda ülkemizin geleceğidir.

Elde edilen bu tarihi başarılar da hiç şüphesiz ki birikimli, tecrübeli, bugünü değil yarını görerek hareket eden eğitimli nesillerin rolü çok büyüktür.

Gençlerimize, çocuklarımıza dolayısıyla eğitime yaptığımız yatırımlar ‘muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma’ ideallerimizi gerçekleşmesine yol açacaktır.

AK Parti iktidarı ile birlikte, göreve geldiğimiz günden bu yana bu şuurla hareket ederek eğitime büyük yatırımlar yaptık; eğitimin önündeki maddi engelleri kaldırdık, altyapı eksikliklerini giderdik, gerçekleştirdiğimiz reformlarla eğitimin özgürleşmesini sağladık.

Ne mutlu ki, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, yapılan kampanyalarla özel sektörün de eğitime katkı vermesini teşvik ederek, eğitimin kalitesini yükseltmek noktasında çok büyük mesafeler kat ettik.

Eğitim altyapımızı daha çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak için Türkiye’nin her köşesine, her bölgesine, her okuluna bilgisayarlar gönderdik, okullarımızın her birinde Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturduk.

İstiyoruz ki, bu ülkenin, bu milletin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, geleceğimizi teslim edeceğimiz nesiller, çok daha nitelikli, çok daha vasıflı olsun, hayata çok daha güçlü bir şekilde hazırlansın, çağımızın imkanlarından azami ölçüde istifade etsin, küresel rekabette öne geçebilsinler.

Zira insanı biçimlendiren, ona vasıf kazandıran en hayati unsur eğitimdir. Hükümetimizin son 10 yıl içinde eğitime yaptığı yatırımlar sayesinde, gençlerimiz çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha aydınlık düşünceli yetişecektir, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında son derece değerli katkılar sağlayacaklardır.

Bu düşüncelerle 2014-2015 eğitim öğretim yılının siz kıymetli öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum."