BeraberİZ Eğitim Danışmanlık Samsun'da hizmete girdi

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle değişen şartlar, uzaktan eğitim, evde geçirilen zaman, eğitim hayatını nasıl etkiliyor? Okullar kapanıyor, öğrenciler yaz tatiline giriyor peki, aileler çocuklarının eğitim hayatına nasıl destek olmayı planlıyor?

Türkiye’de yapay zekâ destekli olma özelliği ile ilk ve tek olan zeka, performans, yetenek ölçümü yapan uygulama ofisi Samsun’da açıldı. Özel ve genel performans değerlendirmeleri sayesinde, çocuğun mevcut durumu ile uyumlu olup olmadığını gösteriyor. Yapılan ölçüm sonrası bir eğitim programı sunuyor, yönlendirici rehberlik uygulamaları ile aileyi sürece dâhil ediyor.
Samsun’da ilk kez Eral- Nıt Zekâ testi uygulamalarını başlatan Eğitim Danışmanı Nergis Aydın Uzun; yapay zekâ destekli bu uygulamaların, uygulayıcı hatasını minimize ettiğine ve sözel testlere göre çok sağlıklı sonuç verdiğine dikkat çekti.

Eral- Nıt Zekâ testi uygulamaları
Eğitim Danışmanı Nergis Aydın Uzun; ‘Çocukların yönlendirilmesinde 5-14 yaş kritik bir dönem. Türkiye’de uygulanan zekâ testleri yurt dışı menşeyli. Bizim kültürümüzle bire bir ölçüm değerleri eşleşemiyor. Sözel yönergeli testlere şimdiki neslin odaklanıp cevap vermesi de gerek zaman açısından gerekse kullanıcı dostu yanlılığından çok sağlıklı işlemiyor. Çocuk güven duymadığı ortamda kendisini ifade etmekten çekiniyor. Bu uygulamanın tercih nedenleri arasında;  çocukların dikkat sürelerinin dikkate alınması, 25 dak. tablet üzerinden uygulama yapıyor olması, 7-17 yas aralığını kabul etmesi, kullanıcı dostu olması, uygulayıcı hatasını minimize etmesi ve yapay zeka destekli olmasıdır. Sadece zekâ ölçmeyip çocuğun kendi içinde problem var mı sorusuna aradığı cevabın içine aileyi dâhil ederek bir platform oluşturması ve ölçüm sonrası eğitim programı sunması, yani yönlendirici rehberlik uygulamaları açısından önemli olmasıdır’ dedi.

“Aileye eğitim koçluğu desteği veriyoruz”
Uygulama ofisine gelen çocuklar için yaygın gelişimsel bozukluk, özel öğrenme güçlüğü, dil konuşma bozuklukları ve dikkat eksikliği konusunda bir tanılama yapmadıklarını söyleyen Nergis Aydın Uzun, çok yakın sonuç elde ettiklerini, test ile tanı koymadıklarını, tanı koyulacak merkezlere yönlendirdiklerini söyledi. Ailelere eğitim koçluğu hizmeti verdiklerini, ailelere çocuğun gelişmesi gereken yönler hakkında bir eğitim programı hazırladıklarını, belirli periyotta ödevler verdiklerini belirtti. Uzun; ‘Akademik destek alması gereken öğrencilere yine BeraberİZ ofisimizdeki uygulanan etkinlik atölyelerinde, eğitim destek ofisinde yardımcı oluyoruz. Okul sisteminde öğretmenlerimiz ile diyalog halinde olup öğrencinin daha iyi tanınmasını ve doğru rehberlik hizmeti alınmasının da önünü açmış oluyoruz’ dedi.

Eğitim Danışmanı ve Koçu Nergis Aydın Uzun iletişim
0552 249 55 49
Mimar Sinan Mah. 120 Sok. Koza Apt. No:41
(Atakum Hükümet Konağı Karşısı)
Atakum Samsun

Eral Nıt Zekâ testi uygulamaları Samsun Eğitim Danışmanı ve Koçu Nergis Aydın Uzun